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フルサービスレストラン市場 - 世界の産業分析、規模、シェア、成長、動向、2032年予測 - 製品別、技術別、グレード別、用途別、エンドユーザー別、地域別:(北米、欧州、アジア太平洋地域、中南米、中東・アフリカ)

フルサービスレストラン市場 - 世界の産業分析、規模、シェア、成長、動向、2032年予測 - 製品別、技術別、グレード別、用途別、エンドユーザー別、地域別:(北米、欧州、アジア太平洋地域、中南米、中東・アフリカ)


Full Service Restaurants Market - Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends, and Forecast 2032 - By Product, Technology, Grade, Application, End-user, Region: (North America, Europe, Asia Pacific, Latin America and Middle East and Africa)

世界のフルサービスレストラン市場は、2025年から2032年までの予測期間において安定した成長が予測されている。包括的な業界分析によると、同市場は2025年の1兆1,000億米ドルから2032年には1兆3,600億米ドルに拡... もっと見る

 

 

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Fairfield Market Research
フェアフィールドマーケットリサーチ
2025年7月2日 US$4,995
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サマリー

世界のフルサービスレストラン市場は、2025年から2032年までの予測期間において安定した成長が予測されている。包括的な業界分析によると、同市場は2025年の1兆1,000億米ドルから2032年には1兆3,600億米ドルに拡大し、年平均成長率(CAGR)は2.6%を記録する。この成長の原動力となっているのは、消費者の期待の進化、可処分所得の増加、フードサービス部門におけるテクノロジーの急速な導入である。

市場インサイト

都市化が拡大し、消費者の嗜好が体験型ダイニングへとシフトする中、フルサービス・レストラン(FSR)の需要が再燃している。業界を形成する主なトレンドには、没入型ダイニング、パーソナライズされた顧客エンゲージメント、戦略的技術統合などがある。消費者は、単なる食事ではなく、記憶に残る、感覚を重視した体験を提供するダイニング施設を選ぶようになってきている。

チェーンのフルサービス・レストランは、そのブランドの一貫性、メニューの標準化、地域間の拡張性により、市場を支配している。一方、独立系レストランは、よりパーソナライズされた体験を提供するが、運営上の課題や高いマーケティングコストに直面している。

主な推進要因

FSR市場の主な成長要因の一つは、ユニークで没入感のある食事体験に対する消費者の志向の高まりである。今日の消費者が求めているのは、単に美味しい食事ではなく、雰囲気、創造性、双方向性である。テーマ別のインテリアやオープンキッチンから、ライブパフォーマンスやAR(拡張現実)要素まで、レストランは体験型施設へと変貌を遂げつつある。

成長を促進するもう一つの大きな要因は、デジタルトランスフォーメーションである。オンライン予約、QRコードメニュー、バーチャルウェイティングリスト、AIを活用した接客ツールの導入が進んでいる。非接触型決済システムやロイヤリティ・プログラムは、消費者の利便性とブランド・エンゲージメントをさらに高めている。

ビジネスチャンス

テクノロジーと自動化は、フルサービス・レストラン業界に大きなビジネスチャンスをもたらしている。メニュー・インタラクションのためのAR/VR、スマート厨房機器、顧客プロファイリングのためのAI主導型アナリティクスへの投資は、サービス提供とパーソナライゼーションを再定義すると予想される。さらに、データを活用してターゲットを絞った販促キャンペーンやダイナミックな価格戦略を練ることは、競争力のあるブランドの間では当たり前になりつつある。

もう一つの成長分野は、空港、ショッピングモール、エンターテインメントの中心地など、従来とは異なる場所にある。人通りの多い場所へのフランチャイズ提携や戦略的進出は、ブランドの認知度を高めると同時に、新たな収益チャネルを提供する。

地域分析

北米は、旺盛な個人消費と非伝統的な施設への進出に牽引され、予測期間中に着実な成長が見込まれる。フランチャイズ主導のモデルとデジタル技術を駆使したサービス提供は、規制上の課題や消費者の期待の変化へのブランド適応を後押ししている。

欧州は、観光業の復活と、本格的で体験的な料理を求める消費者の需要に支えられ、力強い回復の兆しを見せている。フランス、英国、ドイツなどの国々では、メニューの革新と持続可能なオペレーションに重点を置きながら、レストランへの入場者数が増加している。

アジア太平洋地域は引き続き重要な成長エンジンとして浮上している。急速な都市化、若年層の人口動態、中間層の消費拡大が、この地域の大きな変革を促している。インドや中国のような国々がデジタル食品注文システムの導入を主導しており、第 2 層および第 3 層都市におけるアクセシビリティと消費者リーチが強化されている。

主要プレーヤー

世界の FSR 分析は依然として競争が激しく、国際的なプレーヤーも地域的なプレーヤーもイノベーションと拡大に重点を置い ている。主なプレーヤーは以下のとおりである:

- Darden Restaurants, Inc.

- D.ream

- ブルーミン・ブランズ

- ハイディラオ・インターナショナル・ホールディング・リミテッド

- ザ・インディアン・ホテルズ・カンパニー・リミテッド

- コンパス・グループ

- ダイン・ブランズ・グローバル

- TGIフライデーズ

- ブリンカー・インターナショナル

- バーベキュー・ネーション・ホスピタリティ・リミテッド

- ナンドーズ・チキンランド・リミテッド

- ミッチェルズ&バトラーズ

- サラヴァナー・ババン

注目すべき戦略的展開としては、ダーデン・レストランツがデリバリー革新のためにウーバーと提携したことや、コンパス・グループがブランド・ポートフォリオを拡大するためにCH&Co.を買収したことなどが挙げられる。ダイン・ブランズ・グローバルはまた、ラテンアメリカでアップルビーズとIHOPのデュアルコンセプト店舗を立ち上げ、地理的な多様化を進めている。

市場セグメンテーション

モデル別

- 独立型

- チェーン

タイプ別

- カジュアルダイニング

- 高級レストラン

料理別

- イタリアン

- 中華料理

- インド語

- 日本人

- 韓国人

- メキシコ語

- その他

場所別

- 独立型

- 小売

- レジャー

- ホテル

- その他

地域別

- 北米

- 欧州

- 東アジア

- 南アジア・オセアニア

- ラテンアメリカ

- 中東・アフリカ

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目次

1.要旨
1.1.フルサービスレストランの世界市場スナップショット
1.2.将来予測
1.3.主要市場動向
1.4.地域別スナップショット(金額別、2025年
1.5.アナリストの推奨
2.市場概要
2.1.市場の定義とセグメント
2.2.市場ダイナミクス
2.2.1.促進要因
2.2.2.阻害要因
2.2.3.市場機会
2.3.バリューチェーン分析
2.4.ポーターのファイブフォース分析
2.5.COVID-19インパクト分析
2.5.1.供給
2.5.2.需要
2.6.ウクライナ・ロシア紛争の影響
2.7.経済概況
2.7.1.世界経済予測
2.8.PESTLE分析
3.フルサービスレストランの世界市場展望、2019-2032年
3.1.フルサービスレストランの世界市場展望、モデル別、金額(兆米ドル)、2019-2032年
3.1.1.主なハイライト
3.1.1.1.独立系消費者向けフードサービス
3.1.1.2.連鎖型消費者向け食品サービス
3.2.フルサービスレストランの世界市場展望、サービスタイプ別、金額(兆米ドル)、2019年~2032年
3.2.1.主なハイライト
3.2.1.1.カジュアルダイニングレストラン
3.2.1.2.高級レストラン
3.3.フルサービスレストランの世界市場展望、立地別、金額(兆米ドル)、2019-2032年
3.3.1.主なハイライト
3.3.1.1.独立型
3.3.1.2.小売
3.3.1.3.旅行
3.3.1.4.レジャー
3.3.1.5.ホテル
3.4.フルサービスレストランの世界市場展望、地域別、金額(兆米ドル)、2019-2032年
3.4.1.主なハイライト
3.4.1.1.北米
3.4.1.2.欧州
3.4.1.3.アジア太平洋
3.4.1.4.ラテンアメリカ
3.4.1.5.中東・アフリカ
4.北米フルサービスレストラン市場展望、2019-2032年
4.1.北米フルサービスレストラン市場展望、モデル別、金額(US$兆)、2019-2032年
4.1.1.主なハイライト
4.1.1.1.独立系消費者向けフードサービス
4.1.1.2.連鎖型消費者向け食品サービス
4.2.北米フルサービスレストラン市場展望、サービスタイプ別、金額(US$兆)、2019年~2032年
4.2.1.主要ハイライト
4.2.1.1.カジュアルダイニングレストラン
4.2.1.2.高級レストラン
4.3.北米フルサービスレストラン市場展望、立地別、金額(US$兆)、2019-2032年
4.3.1.主要ハイライト
4.3.1.1.独立型
4.3.1.2.小売
4.3.1.3.旅行
4.3.1.4.レジャー
4.3.1.5.ホテル
4.3.2.BPS分析/市場魅力度分析
4.4.北米フルサービスレストラン市場展望、国別、金額(US$兆)、2019-2032年
4.4.1.主要ハイライト
4.4.1.1.米国のフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆)、2019-2032年
4.4.1.2.米国のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
4.4.1.3.米国のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
4.4.1.4.カナダのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
4.4.1.5.カナダのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
4.4.1.6.カナダのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
4.4.2.BPS分析/市場魅力度分析
5.欧州フルサービスレストラン市場展望、2019-2032年
5.1.欧州フルサービスレストラン市場展望、モデル別、金額(US$兆)、2019-2032年
5.1.1.主なハイライト
5.1.1.1.独立系消費者向けフードサービス
5.1.1.2.連鎖型消費者向け食品サービス
5.2.欧州フルサービスレストラン市場展望、サービスタイプ別、金額(US$兆)、2019-2032年
5.2.1.主なハイライト
5.2.1.1.カジュアルダイニングレストラン
5.2.1.2.高級レストラン
5.3.欧州フルサービスレストラン市場展望、立地別、金額(US$兆)、2019-2032年
5.3.1.主なハイライト
5.3.1.1.独立型
5.3.1.2.小売
5.3.1.3.旅行
5.3.1.4.レジャー
5.3.1.5.ホテル
5.3.2.BPS分析/市場魅力度分析
5.4.欧州フルサービスレストラン市場展望、国別、金額(兆米ドル)、2019-2032年
5.4.1.主要ハイライト
5.4.1.1.ドイツのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$ 1兆)、2019-2032年
5.4.1.2.ドイツのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆)、2019-2032年
5.4.1.3.ドイツのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.4.イギリスのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$ 1兆円)、2019-2032年
5.4.1.5.イギリスのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.6.イギリスのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$ 1兆円)、2019-2032年
5.4.1.7.フランスのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.8.フランスのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
5.4.1.9.フランスのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.10.イタリアのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.11.イタリアのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.12.イタリアのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.13.トルコのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.14.トルコのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.15.トルコのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.16.ロシアのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
5.4.1.17.ロシアのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.18.ロシアのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.19.その他のヨーロッパのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.1.20.欧州その他のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
5.4.1.21.欧州その他のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
5.4.2.BPS分析/市場魅力度分析
6.アジア太平洋地域のフルサービスレストラン市場展望、2019年〜2032年
6.1.アジア太平洋地域のフルサービスレストラン市場の展望、モデル別、金額(兆米ドル)、2019-2032年
6.1.1.1.主要な独立系消費者向けフードサービス
6.1.1.2.連鎖型消費者向けフードサービス
6.1.2.アジア太平洋地域のフルサービスレストラン市場の展望、サービスタイプ別、金額(兆米ドル)、2019年~2032年
6.1.3.主要ハイライト
6.1.3.1.カジュアルダイニングレストラン
6.1.3.2.高級レストラン
6.2.アジア太平洋地域のフルサービスレストラン市場展望、立地別、金額(兆米ドル)、2019年~2032年
6.2.1.主要ハイライト
6.2.1.1.独立型
6.2.1.2.小売
6.2.1.3.旅行
6.2.1.4.レジャー
6.2.1.5.ホテル
6.2.2.BPS分析/市場魅力度分析
6.3.アジア太平洋地域のフルサービスレストラン市場の展望、国別、金額(兆米ドル)、2019年~2032年
6.3.1.主要ハイライト
6.3.1.1.中国のフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆)、2019-2032年
6.3.1.2.中国のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.3.中国のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.4.日本のフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.5.日本のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.6.日本のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.7.韓国のフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.8.韓国のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$ 1兆円)、2019-2032年
6.3.1.9.韓国のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$ 1兆円)、2019-2032年
6.3.1.10.インドのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.11.インドのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.12.インドのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.13.東南アジアのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.14.東南アジアのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.15.東南アジアのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.16.その他のアジア太平洋地域のフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.17.アジア太平洋地域のその他のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.1.18.アジア太平洋地域のその他のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
6.3.2.BPS分析/市場魅力度分析
7.ラテンアメリカのフルサービスレストラン市場展望、2019年~2032年
7.1.ラテンアメリカのフルサービスレストラン市場展望、モデル別、金額(US$兆)、2019-2032年
7.1.1.主なハイライト
7.1.1.1.独立系消費者向けフードサービス
7.1.1.2.連鎖型消費者向け食品サービス
7.2.ラテンアメリカのフルサービスレストラン市場の展望、サービスタイプ別、金額(US$兆)、2019年~2032年
7.2.1.1.カジュアルダイニングレストラン
7.2.1.2.高級レストラン
7.3.ラテンアメリカのフルサービスレストラン市場展望、立地別、金額(US$兆)、2019-2032年
7.3.1.主要ハイライト
7.3.1.1.独立型
7.3.1.2.小売
7.3.1.3.旅行
7.3.1.4.レジャー
7.3.1.5.ホテル
7.3.2.BPS分析/市場魅力度分析
7.4.ラテンアメリカのフルサービスレストラン市場展望、国別、金額(US$兆)、2019-2032年
7.4.1.主要ハイライト
7.4.1.1.ブラジルのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$ 1兆)、2019-2032年
7.4.1.2.ブラジルのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.3.ブラジルのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.4.メキシコのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.5.メキシコのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.6.メキシコのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.7.アルゼンチンのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.8.アルゼンチンのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.9.アルゼンチンのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
7.4.1.10.その他のラテンアメリカのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
7.4.1.11.ラテンアメリカのその他のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
7.4.1.12.ラテンアメリカのその他のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
7.4.2.BPS分析/市場魅力度分析
8.中東・アフリカのフルサービスレストラン市場展望(2019年〜2032年
8.1.中東・アフリカのフルサービスレストラン市場展望:モデル別、金額(兆米ドル)、2019-2032年
8.1.1.主なハイライト
8.1.1.1.独立系消費者向けフードサービス
8.1.1.2.連鎖型消費者向け食品サービス
8.2.中東・アフリカのフルサービスレストラン市場展望、サービスタイプ別、金額(兆米ドル)、2019年~2032年
8.2.1.主要ハイライト
8.2.1.1.カジュアルダイニングレストラン
8.2.1.2.高級レストラン
8.3.中東・アフリカのフルサービスレストラン市場展望、立地別、金額(兆米ドル)、2019~2032年
8.3.1.主要ハイライト
8.3.1.1.独立型
8.3.1.2.小売
8.3.1.3.旅行
8.3.1.4.レジャー
8.3.1.5.ホテル
8.3.2.BPS分析/市場魅力度分析
8.4.中東・アフリカのフルサービスレストラン市場展望、国別、金額(兆米ドル)、2019年~2032年
8.4.1.主要ハイライト
8.4.1.1.GCCのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$ 1兆)、2019-2032年
8.4.1.2.GCCのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$ 1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.3.GCCのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$ 1兆円)、2019-2032年
8.4.1.4.南アフリカのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.5.南アフリカのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.6.南アフリカのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.7.エジプトのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.8.エジプトのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.9.エジプトのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.10.ナイジェリアのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.11.ナイジェリアのフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.12.ナイジェリアのフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019-2032年
8.4.1.13.その他の中東・アフリカのフルサービスレストラン市場:モデル別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.14.その他の中東・アフリカ地域のフルサービスレストラン市場:サービスタイプ別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.1.15.その他の中東・アフリカ地域のフルサービスレストラン市場:立地別、金額(US$1兆円)、2019年~2032年
8.4.2.BPS分析/市場魅力度分析
9.競争環境
9.1.地域別対サービスタイプ別ヒートマップ
9.2.メーカー対サービスタイプ別ヒートマップ
9.3.企業市場シェア分析、2025年
9.4.競合ダッシュボード
9.5.企業プロフィール
9.5.1.ブリンカー・インターナショナル
9.5.1.1.会社概要
9.5.1.2.製品ポートフォリオ
9.5.1.3.財務概要
9.5.1.4.事業戦略と展開
9.5.2.Yum!ブランズ社
9.5.2.1.会社概要
9.5.2.2.製品ポートフォリオ
9.5.2.3.財務概要
9.5.2.4.事業戦略と展開
9.5.3.コンパスグループPLC
9.5.3.1.会社概要
9.5.3.2.製品ポートフォリオ
9.5.3.3.財務概要
9.5.3.4.事業戦略と展開
9.5.4.ダインブランズ・グローバル
9.5.4.1.会社概要
9.5.4.2.製品ポートフォリオ
9.5.4.3.財務概要
9.5.4.4.事業戦略と展開
9.5.5.ダーデン・レストランツ
9.5.5.1.会社概要
9.5.5.2.製品ポートフォリオ
9.5.5.3.財務概要
9.5.5.4.事業戦略と展開
9.5.6.フェイマス・デイブズ・オブ・アメリカ
9.5.6.1.会社概要
9.5.6.2.製品ポートフォリオ
9.5.6.3.財務概要
9.5.6.4.事業戦略と展開
9.5.7.レッドロビン・インターナショナル
9.5.7.1.会社概要
9.5.7.2.製品ポートフォリオ
9.5.7.3.財務概要
9.5.7.4.事業戦略と展開
9.5.8.P.F.チャンズ・チャイナ・ビストロ社
9.5.8.1.会社概要
9.5.8.2.製品ポートフォリオ
9.5.8.3.財務概要
9.5.8.4.事業戦略と展開
9.5.9.株式会社スカイラーク・レストランツ
9.5.9.1.会社概要
9.5.9.2.製品ポートフォリオ
9.5.9.3.財務概要
9.5.9.4.事業戦略と展開
9.5.10.ロッテリア社
9.5.10.1.会社概要
9.5.10.2.製品ポートフォリオ
9.5.10.3.財務概要
9.5.10.4.事業戦略と展開
9.5.11.ロシンターレストラン
9.5.11.1.会社概要
9.5.11.2.製品ポートフォリオ
9.5.11.3.財務概要
9.5.11.4.事業戦略と展開
9.5.12.ザ・インディアン・ホテルズ・カンパニー・リミテッド
9.5.12.1.会社概要
9.5.12.2.製品ポートフォリオ
9.5.12.3.財務概要
9.5.12.4.事業戦略と展開
9.5.13.ピッツェリア・カルロス
9.5.13.1.会社概要
9.5.13.2.製品ポートフォリオ
9.5.13.3.財務概要
9.5.13.4.事業戦略と展開
9.5.14.その他(追加要請あり)
9.5.14.1.会社概要
9.5.14.2.製品ポートフォリオ
9.5.14.3.財務概要
9.5.14.4.事業戦略と展開
10.付録
10.1.調査方法
10.2.報告書の前提条件
10.3.頭字語および略語

 

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Summary

The global full service restaurants market is projected to grow steadily over the forecast period of 2025 to 2032. According to a comprehensive industry analysis, the market is set to increase from US$ 1.1 trillion in 2025 to US$ 1.36 trillion by 2032, recording a compound annual growth rate (CAGR) of 2.6%. This growth is being fueled by evolving consumer expectations, increased disposable incomes, and the rapid adoption of technology in the foodservice sector.

Market Insights

As urbanization expands and consumer preferences shift toward experience-based dining, full service restaurants (FSRs) are witnessing renewed demand. Key trends shaping the industry include immersive dining, personalized customer engagement, and strategic technological integration. Consumers are increasingly choosing dining venues that provide not just meals, but memorable, sensory-driven experiences.

Chained full service restaurants dominate the market due to their brand consistency, menu standardization, and scalability across regions. Meanwhile, independent restaurants offer more personalized experiences but face operational challenges and higher marketing costs.

Key Drivers

One of the primary growth drivers in the FSR market is the rising consumer inclination toward unique and immersive dining experiences. Today’s diners expect more than just good food—they seek ambiance, creativity, and interactivity. From themed interiors and open kitchens to live performances and augmented reality elements, restaurants are transforming into experiential venues.

Another major factor driving growth is digital transformation. Online reservations, QR code menus, virtual waitlists, and AI-driven customer service tools are increasingly being adopted. Contactless payment systems and loyalty programs have further enhanced consumer convenience and brand engagement.

Business Opportunity

Technology and automation present considerable opportunities for the full service restaurant industry. Investments in AR/VR for menu interaction, smart kitchen equipment, and AI-driven analytics for customer profiling are expected to redefine service delivery and personalization. Additionally, the use of data to craft targeted promotional campaigns and dynamic pricing strategies is becoming a norm among competitive brands.

Another area of growth lies in non-traditional locations such as airports, malls, and entertainment hubs. Franchise partnerships and strategic expansions into high-footfall venues offer new revenue channels while enhancing brand visibility.

Regional Analysis

North America is anticipated to witness steady growth during the forecast period, driven by strong consumer spending and expansion into non-traditional venues. Franchise-driven models and digitally-enhanced service delivery are helping brands adapt to regulatory challenges and shifting consumer expectations.

Europe is showing signs of a robust recovery, supported by the resurgence in tourism and consumer demand for authentic and experiential cuisines. Countries such as France, the UK, and Germany are seeing a rise in dine-in footfall, with an emphasis on menu innovation and sustainable operations.

Asia Pacific continues to emerge as a key growth engine. Rapid urbanization, youthful demographics, and growing middle-class spending are driving significant transformation in this region. Countries like India and China are leading the adoption of digital food ordering systems, enhancing accessibility and consumer reach in tier-2 and tier-3 cities.

Key Players

The global FSR Analysis remains highly competitive, with both international and regional players focusing on innovation and expansion. Prominent players include:

• Darden Restaurants, Inc.

• D.ream

• Bloomin’ Brands, Inc.

• Haidilao International Holding Ltd.

• The Indian Hotels Company Limited

• Compass Group

• Dine Brands Global

• TGI Fridays

• Brinker International

• Barbeque Nation Hospitality Limited

• Nando's Chickenland Ltd

• Mitchells & Butlers

• Saravanaa Bhavan

Notable strategic developments include Darden Restaurants’ partnership with Uber for delivery innovation, and Compass Group’s acquisition of CH&Co. to expand its brand portfolio. Dine Brands Global is also diversifying geographically by launching its Applebee’s | IHOP dual-concept outlets in Latin America.

Market Segmentation

By Model

• Independent

• Chained

By Type

• Casual Dining

• Fine Dining

By Cuisine

• Italian

• Chinese

• Indian

• Japanese

• Korean

• Mexican

• Others

By Location

• Standalone

• Retail

• Leisure

• Hotels

• Others

By Region

• North America

• Europe

• East Asia

• South Asia and Oceania

• Latin America

• Middle East and Africa



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Table of Contents

1. Executive Summary
1.1. Global Full Service Restaurants Market Snapshot
1.2. Future Projections
1.3. Key Market Trends
1.4. Regional Snapshot, by Value, 2025
1.5. Analyst Recommendations
2. Market Overview
2.1. Market Definitions and Segmentations
2.2. Market Dynamics
2.2.1. Drivers
2.2.2. Restraints
2.2.3. Market Opportunities
2.3. Value Chain Analysis
2.4. Porter’s Five Forces Analysis
2.5. COVID-19 Impact Analysis
2.5.1. Supply
2.5.2. Demand
2.6. Impact of Ukraine-Russia Conflict
2.7. Economic Overview
2.7.1. World Economic Projections
2.8. PESTLE Analysis
3. Global Full Service Restaurants Market Outlook, 2019-2032
3.1. Global Full Service Restaurants Market Outlook, by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
3.1.1. Key Highlights
3.1.1.1. Independent Consumer Foodservice
3.1.1.2. Chained Consumer Foodservice
3.2. Global Full Service Restaurants Market Outlook, by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
3.2.1. Key Highlights
3.2.1.1. Casual Dining Restaurants
3.2.1.2. Fine Dining Restaurants
3.3. Global Full Service Restaurants Market Outlook, by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
3.3.1. Key Highlights
3.3.1.1. Standalone
3.3.1.2. Retail
3.3.1.3. Travel
3.3.1.4. Leisure
3.3.1.5. Hotels
3.4. Global Full Service Restaurants Market Outlook, by Region, Value (US$ trillion), 2019-2032
3.4.1. Key Highlights
3.4.1.1. North America
3.4.1.2. Europe
3.4.1.3. Asia Pacific
3.4.1.4. Latin America
3.4.1.5. Middle East & Africa
4. North America Full Service Restaurants Market Outlook, 2019-2032
4.1. North America Full Service Restaurants Market Outlook, by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.1.1. Key Highlights
4.1.1.1. Independent Consumer Foodservice
4.1.1.2. Chained Consumer Foodservice
4.2. North America Full Service Restaurants Market Outlook, by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.2.1. Key Highlights
4.2.1.1. Casual Dining Restaurants
4.2.1.2. Fine Dining Restaurants
4.3. North America Full Service Restaurants Market Outlook, by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.3.1. Key Highlights
4.3.1.1. Standalone
4.3.1.2. Retail
4.3.1.3. Travel
4.3.1.4. Leisure
4.3.1.5. Hotels
4.3.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
4.4. North America Full Service Restaurants Market Outlook, by Country, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.1. Key Highlights
4.4.1.1. U.S. Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.1.2. U.S. Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.1.3. U.S. Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.1.4. Canada Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.1.5. Canada Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.1.6. Canada Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
4.4.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
5. Europe Full Service Restaurants Market Outlook, 2019-2032
5.1. Europe Full Service Restaurants Market Outlook, by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.1.1. Key Highlights
5.1.1.1. Independent Consumer Foodservice
5.1.1.2. Chained Consumer Foodservice
5.2. Europe Full Service Restaurants Market Outlook, by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.2.1. Key Highlights
5.2.1.1. Casual Dining Restaurants
5.2.1.2. Fine Dining Restaurants
5.3. Europe Full Service Restaurants Market Outlook, by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.3.1. Key Highlights
5.3.1.1. Standalone
5.3.1.2. Retail
5.3.1.3. Travel
5.3.1.4. Leisure
5.3.1.5. Hotels
5.3.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
5.4. Europe Full Service Restaurants Market Outlook, by Country, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1. Key Highlights
5.4.1.1. Germany Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.2. Germany Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.3. Germany Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.4. U.K. Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.5. U.K. Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.6. U.K. Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.7. France Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.8. France Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.9. France Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.10. Italy Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.11. Italy Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.12. Italy Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.13. Turkey Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.14. Turkey Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.15. Turkey Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.16. Russia Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.17. Russia Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.18. Russia Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.19. Rest of Europe Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.20. Rest of Europe Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.1.21. Rest of Europe Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
5.4.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
6. Asia Pacific Full Service Restaurants Market Outlook, 2019-2032
6.1. Asia Pacific Full Service Restaurants Market Outlook, by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.1.1.1. Key Independent Consumer Foodservice
6.1.1.2. Chained Consumer Foodservice
6.1.2. Asia Pacific Full Service Restaurants Market Outlook, by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.1.3. Key Highlights
6.1.3.1. Casual Dining Restaurants
6.1.3.2. Fine Dining Restaurants
6.2. Asia Pacific Full Service Restaurants Market Outlook, by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.2.1. Key Highlights
6.2.1.1. Standalone
6.2.1.2. Retail
6.2.1.3. Travel
6.2.1.4. Leisure
6.2.1.5. Hotels
6.2.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
6.3. Asia Pacific Full Service Restaurants Market Outlook, by Country, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1. Key Highlights
6.3.1.1. China Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.2. China Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.3. China Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.4. Japan Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.5. Japan Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.6. Japan Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.7. South Korea Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.8. South Korea Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.9. South Korea Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.10. India Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.11. India Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.12. India Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.13. Southeast Asia Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.14. Southeast Asia Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.15. Southeast Asia Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.16. Rest of Asia Pacific Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.17. Rest of Asia Pacific Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.1.18. Rest of Asia Pacific Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
6.3.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
7. Latin America Full Service Restaurants Market Outlook, 2019-2032
7.1. Latin America Full Service Restaurants Market Outlook, by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.1.1. Key Highlights
7.1.1.1. Independent Consumer Foodservice
7.1.1.2. Chained Consumer Foodservice
7.2. Latin America Full Service Restaurants Market Outlook, by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.2.1.1. Casual Dining Restaurants
7.2.1.2. Fine Dining Restaurants
7.3. Latin America Full Service Restaurants Market Outlook, by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.3.1. Key Highlights
7.3.1.1. Standalone
7.3.1.2. Retail
7.3.1.3. Travel
7.3.1.4. Leisure
7.3.1.5. Hotels
7.3.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
7.4. Latin America Full Service Restaurants Market Outlook, by Country, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1. Key Highlights
7.4.1.1. Brazil Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.2. Brazil Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.3. Brazil Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.4. Mexico Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.5. Mexico Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.6. Mexico Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.7. Argentina Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.8. Argentina Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.9. Argentina Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.10. Rest of Latin America Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.11. Rest of Latin America Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.1.12. Rest of Latin America Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
7.4.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
8. Middle East & Africa Full Service Restaurants Market Outlook, 2019-2032
8.1. Middle East & Africa Full Service Restaurants Market Outlook, by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.1.1. Key Highlights
8.1.1.1. Independent Consumer Foodservice
8.1.1.2. Chained Consumer Foodservice
8.2. Middle East & Africa Full Service Restaurants Market Outlook, by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.2.1. Key Highlights
8.2.1.1. Casual Dining Restaurants
8.2.1.2. Fine Dining Restaurants
8.3. Middle East & Africa Full Service Restaurants Market Outlook, by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.3.1. Key Highlights
8.3.1.1. Standalone
8.3.1.2. Retail
8.3.1.3. Travel
8.3.1.4. Leisure
8.3.1.5. Hotels
8.3.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
8.4. Middle East & Africa Full Service Restaurants Market Outlook, by Country, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1. Key Highlights
8.4.1.1. GCC Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.2. GCC Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.3. GCC Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.4. South Africa Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.5. South Africa Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.6. South Africa Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.7. Egypt Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.8. Egypt Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.9. Egypt Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.10. Nigeria Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.11. Nigeria Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.12. Nigeria Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.13. Rest of Middle East & Africa Full Service Restaurants Market by Model, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.14. Rest of Middle East & Africa Full Service Restaurants Market by Service Type, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.1.15. Rest of Middle East & Africa Full Service Restaurants Market by Location, Value (US$ trillion), 2019-2032
8.4.2. BPS Analysis/Market Attractiveness Analysis
9. Competitive Landscape
9.1. By Location vs by Service Type Heat map
9.2. Manufacturer vs by Service Type Heat map
9.3. Company Market Share Analysis, 2025
9.4. Competitive Dashboard
9.5. Company Profiles
9.5.1. Brinker International, Inc.
9.5.1.1. Company Overview
9.5.1.2. Product Portfolio
9.5.1.3. Financial Overview
9.5.1.4. Business Strategies and Development
9.5.2. Yum! Brands, Inc.
9.5.2.1. Company Overview
9.5.2.2. Product Portfolio
9.5.2.3. Financial Overview
9.5.2.4. Business Strategies and Development
9.5.3. Compass Group PLC
9.5.3.1. Company Overview
9.5.3.2. Product Portfolio
9.5.3.3. Financial Overview
9.5.3.4. Business Strategies and Development
9.5.4. Dine Brands Global
9.5.4.1. Company Overview
9.5.4.2. Product Portfolio
9.5.4.3. Financial Overview
9.5.4.4. Business Strategies and Development
9.5.5. Darden Restaurants, Inc.
9.5.5.1. Company Overview
9.5.5.2. Product Portfolio
9.5.5.3. Financial Overview
9.5.5.4. Business Strategies and Development
9.5.6. Famous Dave's of America, Inc
9.5.6.1. Company Overview
9.5.6.2. Product Portfolio
9.5.6.3. Financial Overview
9.5.6.4. Business Strategies and Development
9.5.7. Red Robin International
9.5.7.1. Company Overview
9.5.7.2. Product Portfolio
9.5.7.3. Financial Overview
9.5.7.4. Business Strategies and Development
9.5.8. P.F. Chang's China Bistro, Inc.
9.5.8.1. Company Overview
9.5.8.2. Product Portfolio
9.5.8.3. Financial Overview
9.5.8.4. Business Strategies and Development
9.5.9. Skylark Restaurants Co., Ltd.
9.5.9.1. Company Overview
9.5.9.2. Product Portfolio
9.5.9.3. Financial Overview
9.5.9.4. Business Strategies and Development
9.5.10. Fr L'osteria GmbH
9.5.10.1. Company Overview
9.5.10.2. Product Portfolio
9.5.10.3. Financial Overview
9.5.10.4. Business Strategies and Development
9.5.11. Rosinter Restaurants
9.5.11.1. Company Overview
9.5.11.2. Product Portfolio
9.5.11.3. Financial Overview
9.5.11.4. Business Strategies and Development
9.5.12. The Indian Hotels Company Ltd.
9.5.12.1. Company Overview
9.5.12.2. Product Portfolio
9.5.12.3. Financial Overview
9.5.12.4. Business Strategies and Development
9.5.13. Pizzerías Carlos
9.5.13.1. Company Overview
9.5.13.2. Product Portfolio
9.5.13.3. Financial Overview
9.5.13.4. Business Strategies and Development
9.5.14. Others (on additional request)
9.5.14.1. Company Overview
9.5.14.2. Product Portfolio
9.5.14.3. Financial Overview
9.5.14.4. Business Strategies and Development
10. Appendix
10.1. Research Methodology
10.2. Report Assumptions
10.3. Acronyms and Abbreviations

 

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