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グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場規模調査・予測:製品別(グルコース、デキストロース、マルトデキストリン)、用途別(食品・飲料(菓子、ベーカリー、乳製品)、医薬品、パーソナルケア製品、紙・パルプ)、地域別予測 20252035

グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場規模調査・予測:製品別(グルコース、デキストロース、マルトデキストリン)、用途別(食品・飲料(菓子、ベーカリー、乳製品)、医薬品、パーソナルケア製品、紙・パルプ)、地域別予測 20252035


Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Size Study & Forecast, by Product (Glucose, Dextrose, and Maltodextrin), by Application (Food & Beverages (Confectionery, Bakery, Dairy), Pharmaceuticals, Personal Care Products, Paper & Pulp) and Regional Forecasts 20252035

グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場は、2024年に約518億7000万米ドルと評価され、予測期間2025-2035年のCAGRは7.00%と著しい成長が見込まれている。これらの炭水化物誘導体は、その機能的... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 納期 ページ数 言語
Bizwit Research & Consulting LLP
ビズウィットリサーチ&コンサルティング
2024年11月15日 US$4,950
シングルユーザライセンス(印刷不可)
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3-5営業日以内 285 英語

 

サマリー

グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場は、2024年に約518億7000万米ドルと評価され、予測期間2025-2035年のCAGRは7.00%と著しい成長が見込まれている。これらの炭水化物誘導体は、その機能的汎用性と経済性で広く知られており、特に食品・飲料、医薬品、パーソナルケアなど、幅広い産業分野で不可欠なものとなっている。食感の改善、風味の向上、保存期間の延長、製剤の結合剤としての機能により、成熟市場でも新興市場でも製品開発パイプラインに欠かせないものとなっている。低糖質、エネルギー強化、クリーンラベルの製剤に対する消費者の嗜好が高まる中、メーカーは進化する消費パターンに合わせるため、グルコース、デキストロース、マルトデキストリンを使用した従来の製剤を再設計している。
都市化、ライフスタイルの進化、可処分所得の増加によって加速する加工食品と飲料の需要は、機能性増量剤、甘味料、安定剤としてのこれらの原料の役割を拡大している。製薬業界では、ブドウ糖は静脈注射液に使用され、マルトデキストリンは圧縮性と耐湿性に優れているため、放出制御型医薬品にますます好まれるようになっている。一方、グルコースは抗生物質やビタミンの発酵の要としての役割を果たし続けている。栄養補助食品とスポーツ栄養分野の急速な拡大は、急速なエネルギー源としてのブドウ糖の需要をさらに煽り、技術革新と処方の多様化のための肥沃な土壌を作り出している。さらに、バイオテクノロジーによる加工と酵素ベースのデンプン加水分解の進歩が、高純度グレードと幅広い応用範囲への道を開いている。
地域別では、北米が引き続き世界市場を支配しているが、これは堅調な食品加工産業、高度な医療インフラ、パッケージ製品の強力な普及によるものである。米国はグルコースおよびマルトデキストリン誘導体の開発と輸出でリードしており、スケーラブルな生産能力と主要グローバル企業の存在がその理由である。欧州では、健康志向の消費者と厳格な品質基準が市場を牽引しており、食品、飲料、医薬品の各用途で機能性代替品への需要を促進している。ドイツ、フランス、英国が顕著な貢献国である。一方、アジア太平洋地域は、人口基盤の急速な拡大、都市部での消費の増加、地元での食品製造に対する政府の支援による投資が触媒となって、最も急成長している市場として浮上している。中国やインドなどの国々では、特に乳製品代替品や調理済み食品のカテゴリーで需要が急増している。中南米と中東・アフリカも、加工食品と国際医薬品の輸入の増加により、関心の高まりを目の当たりにしている。
本レポートに含まれる主な市場プレイヤー
- BASF SE
- アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
- カーギル社
- ロケット・フレール
- イングレディオン・インコーポレイテッド
- アベベU.A.
- Tereos S.A.
- テート&ライル PLC
- グレイン・プロセシング・コーポレーション
- 松谷化学工業株式会社
- グローバル・スウィートナーズ・ホールディングス
- アグラナ・ベタイリグングス-AG
- グルシャン・ポリオール社
- 竹城東暁生物技術有限公司
- フーディング・グループ・リミテッド
世界のグルコース、デキストロース、マルトデキストリン市場レポートスコープ:
- 過去データ - 2023年、2024年
- 推計基準年 - 2024年
- 予測期間 - 2025-2035
- レポート対象範囲:収益予測、企業ランキング、競合環境、成長要因、動向
- 地域範囲 - 北米; 欧州; アジア太平洋; 中南米; 中東・アフリカ
- カスタマイズ範囲 - レポート購入時に無料カスタマイズ(アナリストの作業時間8時間相当まで)。国、地域、セグメントスコープ*の追加または変更
本調査の目的は、近年における様々なセグメントおよび国の市場規模を定義し、今後数年間の値を予測することです。本レポートは、調査対象国における産業の質的・量的側面を盛り込むよう設計されています。また、市場の将来的な成長を規定する推進要因や課題などの重要な側面に関する詳細な情報も提供しています。さらに、主要企業の競争環境と製品提供の詳細な分析とともに、関係者が投資するためのミクロ市場における潜在的な機会も組み込んでいます。
市場の詳細なセグメントとサブセグメントを以下に説明する:
製品別
- グルコース
- ブドウ糖
- マルトデキストリン
用途別
- 食品・飲料
- 菓子
- ベーカリー
- 乳製品
- 医薬品
- パーソナルケア製品
- 紙・パルプ
地域別
北米
- 米国
- カナダ
欧州
- 英国
- ドイツ
- フランス
- スペイン
- イタリア
- その他のヨーロッパ
アジア太平洋
- 中国
- インド
- 日本
- オーストラリア
- 韓国
- その他のアジア太平洋地域
ラテンアメリカ
- ブラジル
- メキシコ
中東・アフリカ
- UAE
- サウジアラビア
- 南アフリカ
- その他の中東・アフリカ
主な内容
- 2025年から2035年までの10年間の市場推定と予測。
- 各市場セグメントの年換算収益と地域レベル分析。
- 主要地域の国レベル分析による地理的状況の詳細分析。
- 市場の主要プレーヤーに関する情報を含む競争状況。
- 主要事業戦略の分析と今後の市場アプローチに関する提言。
- 市場の競争構造の分析
- 市場の需要サイドと供給サイドの分析


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目次

目次
第1章グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場レポート範囲と方法論
1.1.調査目的
1.2.調査方法
1.2.1.予測モデル
1.2.2.デスクリサーチ
1.2.3.トップダウン・アプローチとボトムアップ・アプローチ
1.3.リサーチの属性
1.4.研究の範囲
1.4.1.市場の定義
1.4.2.市場セグメンテーション
1.5.調査の前提
1.5.1.包含と除外
1.5.2.制限事項
1.5.3.調査対象年
第2章.要旨
2.1.CEO/CXOの立場
2.2.戦略的洞察
2.3.ESG分析
2.4.主な調査結果
第3章.グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場勢力分析
3.1.グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場を形成する市場勢力(2024-2035年)
3.2.推進要因
3.2.1.加工食品と飲料の需要急増
3.2.2.点滴製剤や薬剤製剤における医薬品用途の増加
3.2.3.クリーンラベルおよびエネルギー増強成分への嗜好の高まり
3.3.阻害要因
3.3.1.原料価格の変動とサプライチェーンの制約
3.3.2.砂糖ベースの成分をめぐる規制上の監視の高まり
3.4.機会
3.4.1.バイオテクノロジーと酵素加水分解における革新
3.4.2.乳製品代替品と栄養補助食品による新興市場の成長
第4章 世界のグルコース、デキストロース、マルトデキストロース世界のグルコース、デキストロース、マルトデキストリン産業分析
4.1.ポーターの5フォースモデル
4.1.1.買い手の交渉力
4.1.2.供給者の交渉力
4.1.3.新規参入の脅威
4.1.4.代替品の脅威
4.1.5.競争上のライバル
4.2.ポーターの5フォース予測モデル(2024年~2035年)
4.3.PESTEL分析
4.3.1.政治的要因
4.3.2.経済的
4.3.3.社会
4.3.4.技術
4.3.5.環境
4.3.6.法律
4.4.主な投資機会
4.5.トップ勝ち組戦略(2025年)
4.6.市場シェア分析(2024-2025)
4.7.世界の価格分析と動向(2025年
4.8.アナリストの推奨と結論
第5章 ブドウ糖、ブドウ糖、マルトデキストリンの世界市場グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場規模・製品別予測 2025-2035
5.1.市場概要
5.2.グルコース
5.2.1.上位国の内訳推定と予測、2024~2035年
5.2.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
5.3.ブドウ糖
5.3.1.上位国別内訳の推定と予測、2024~2035年
5.3.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
5.4.マルトデキストリン
5.4.1.上位国内訳の推定と予測、2024~2035年
5.4.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
第6章 世界のブドウ糖、ブドウ糖果糖液糖、マルトデキストリングルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場規模・用途別予測、2025-2035年
6.1.市場概要
6.2.食品・飲料
6.2.1.菓子
6.2.2.ベーカリー
6.2.3.乳製品
6.2.4.上位国別内訳推計および予測、2024-2035年
6.2.5.市場規模分析、地域別、2025-2035年
6.3.医薬品
6.3.1.上位国別内訳の推定と予測、2024-2035年
6.3.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
6.4.パーソナルケア製品
6.4.1.上位国別内訳の推定と予測、2024〜2035年
6.4.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
6.5.紙・パルプ
6.5.1.上位国別内訳の推定と予測、2024~2035年
6.5.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
第7章.グルコース、デキストロース、マルトデキストリンの世界市場規模&地域別予測、2025-2035年
7.1.地域別市場スナップショット
7.2.主要国と新興国
7.3.北米
7.3.1.米国
7.3.1.1.2025~2035年の製品内訳と予測
7.3.1.2.用途別市場規模・予測、2025-2035年
7.3.2.カナダ
7.3.2.1.製品別市場規模&予測、2025~2035年
7.3.2.2.用途別市場規模&予測、2025-2035年
7.4.欧州
7.4.1.英国
7.4.1.1.2025~2035年の製品内訳と予測
7.4.1.2.用途別市場規模&予測、2025-2035年
7.4.2.ドイツ
7.4.2.1.製品別市場規模&予測、2025~2035年
7.4.2.2.用途別市場規模&予測、2025-2035年
7.4.3.フランス
7.4.3.1.製品別市場規模&予測、2025~2035年
7.4.3.2.用途別市場規模&予測、2025-2035年
7.4.4.スペイン
7.4.5.イタリア
7.4.6.その他のヨーロッパ
7.5.アジア太平洋
7.5.1.中国
7.5.2.インド
7.5.3.日本
7.5.4.オーストラリア
7.5.5.韓国
7.5.6.その他のアジア太平洋地域
7.6.ラテンアメリカ
7.6.1.ブラジル
7.6.2.メキシコ
7.7.中東・アフリカ
7.7.1.アラブ首長国連邦
7.7.2.サウジアラビア
7.7.3.南アフリカ
7.7.4.その他の中東・アフリカ
第8章.コンペティティブ・インテリジェンス
8.1.トップ市場戦略
8.2.BASF SE
8.2.1.会社概要
8.2.2.主要役員
8.2.3.会社概要
8.2.4.財務実績(データの入手可能性による)
8.2.5.製品・サービスポート
8.2.6.最近の開発状況
8.2.7.市場戦略
8.2.8.SWOT分析
8.3.アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
8.4.カーギル社
8.5.ロケット・フレール
8.6.イングレディオン・インコーポレーテッド
8.7.アベベU.A.
8.8.テレオス社
8.9.テート&ライルPLC
8.10.グレイン・プロセシング・コーポレーション
8.11.松谷化学工業株式会社
8.12.グローバル甘味料ホールディングス株式会社
8.13.アグラナ・ベテイリグングス-AG
8.14.グルシャン・ポリオール社
8.15.竹城東暁生物技術有限公司
8.16.フーディング・グループ・リミテッド

 

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Summary

The Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market is valued at approximately USD 51.87 billion in 2024 and is poised to grow at a remarkable CAGR of 7.00% over the forecast period 2025–2035. These carbohydrate derivatives—widely known for their functional versatility and economic viability—have become indispensable across a wide spectrum of industries, particularly food and beverage, pharmaceuticals, and personal care. Their ability to improve texture, enhance flavor, increase shelf life, and act as a binding agent in formulations has made them critical to product development pipelines in both mature and emerging markets. With rising consumer preference for low-sugar, energy-enhancing, and clean-label formulations, manufacturers are re-engineering traditional formulations using glucose, dextrose, and maltodextrin to align with evolving consumption patterns.
The accelerating demand for processed foods and beverages—spurred by urbanization, evolving lifestyles, and increased disposable income—has magnified the role of these ingredients as functional bulking agents, sweeteners, and stabilizers. In the pharmaceutical industry, dextrose is used in intravenous solutions, while maltodextrin is increasingly favored in controlled-release drugs for its excellent compressibility and moisture resistance. Meanwhile, glucose continues to serve as a cornerstone in the fermentation of antibiotics and vitamins. The rapid expansion of the nutraceutical and sports nutrition segments has further fueled the demand for dextrose as a rapid energy source, creating fertile ground for innovation and formulation diversification. Additionally, advancements in biotechnological processing and enzyme-based starch hydrolysis are paving the way for higher purity grades and broader application scopes.
From a regional standpoint, North America continues to dominate the global market, owing to its robust food processing industry, advanced healthcare infrastructure, and strong penetration of packaged products. The U.S. leads in the development and export of glucose and maltodextrin derivatives, benefiting from scalable production capabilities and the presence of key global players. In Europe, the market is driven by health-conscious consumers and stringent quality standards, which have fueled demand for functional alternatives across food, beverage, and pharmaceutical applications. Germany, France, and the UK are prominent contributors. Meanwhile, the Asia Pacific region is emerging as the fastest-growing market, catalyzed by rapidly expanding population bases, increased urban consumption, and government-backed investments in local food manufacturing. Countries like China and India are witnessing an upsurge in demand, especially across dairy alternatives and ready-to-eat categories. Latin America and the Middle East & Africa are also witnessing increasing interest due to the growing adoption of processed food and international pharmaceutical imports.
Major market player included in this report are:
• BASF SE
• Archer Daniels Midland Company
• Cargill, Incorporated
• Roquette Frères
• Ingredion Incorporated
• Avebe U.A.
• Tereos S.A.
• Tate & Lyle PLC
• Grain Processing Corporation
• Matsutani Chemical Industry Co., Ltd.
• Global Sweeteners Holdings Limited
• AGRANA Beteiligungs-AG
• Gulshan Polyols Ltd.
• Zhucheng Dongxiao Biotechnology Co., Ltd.
• Fooding Group Limited
Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Report Scope:
• Historical Data – 2023, 2024
• Base Year for Estimation – 2024
• Forecast period – 2025–2035
• Report Coverage – Revenue forecast, Company Ranking, Competitive Landscape, Growth factors, and Trends
• Regional Scope – North America; Europe; Asia Pacific; Latin America; Middle East & Africa
• Customization Scope – Free report customization (equivalent up to 8 analysts’ working hours) with purchase. Addition or alteration to country, regional & segment scope*
The objective of the study is to define market sizes of different segments & countries in recent years and to forecast the values for the coming years. The report is designed to incorporate both qualitative and quantitative aspects of the industry within the countries involved in the study. The report also provides detailed information about crucial aspects, such as driving factors and challenges, which will define the future growth of the market. Additionally, it incorporates potential opportunities in micro-markets for stakeholders to invest, along with a detailed analysis of the competitive landscape and product offerings of key players.
The detailed segments and sub-segments of the market are explained below:
By Product:
• Glucose
• Dextrose
• Maltodextrin
By Application:
• Food & Beverages
• Confectionery
• Bakery
• Dairy
• Pharmaceuticals
• Personal Care Products
• Paper & Pulp
By Region:
North America
• U.S.
• Canada
Europe
• UK
• Germany
• France
• Spain
• Italy
• Rest of Europe
Asia Pacific
• China
• India
• Japan
• Australia
• South Korea
• Rest of Asia Pacific
Latin America
• Brazil
• Mexico
Middle East & Africa
• UAE
• Saudi Arabia
• South Africa
• Rest of Middle East & Africa
Key Takeaways:
• Market Estimates & Forecast for 10 years from 2025 to 2035.
• Annualized revenues and regional level analysis for each market segment.
• Detailed analysis of geographical landscape with country-level analysis of major regions.
• Competitive landscape with information on major players in the market.
• Analysis of key business strategies and recommendations on future market approach.
• Analysis of competitive structure of the market.
• Demand side and supply side analysis of the market.



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Table of Contents

Table of Contents
Chapter 1. Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Report Scope & Methodology
1.1. Research Objective
1.2. Research Methodology
1.2.1. Forecast Model
1.2.2. Desk Research
1.2.3. Top Down and Bottom-Up Approach
1.3. Research Attributes
1.4. Scope of the Study
1.4.1. Market Definition
1.4.2. Market Segmentation
1.5. Research Assumption
1.5.1. Inclusion & Exclusion
1.5.2. Limitations
1.5.3. Years Considered for the Study
Chapter 2. Executive Summary
2.1. CEO/CXO Standpoint
2.2. Strategic Insights
2.3. ESG Analysis
2.4. Key Findings
Chapter 3. Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Forces Analysis
3.1. Market Forces Shaping the Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market (2024–2035)
3.2. Drivers
3.2.1. Surging demand for processed foods and beverages
3.2.2. Increasing pharmaceutical applications in intravenous and drug formulations
3.2.3. Rising preference for clean-label and energy-boosting ingredients
3.3. Restraints
3.3.1. Volatility in raw material prices and supply chain constraints
3.3.2. Rising regulatory scrutiny around sugar-based ingredients
3.4. Opportunities
3.4.1. Innovation in biotechnology and enzyme hydrolysis
3.4.2. Growth in emerging markets through dairy alternatives and nutraceuticals
Chapter 4. Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Industry Analysis
4.1. Porter’s 5 Forces Model
4.1.1. Bargaining Power of Buyer
4.1.2. Bargaining Power of Supplier
4.1.3. Threat of New Entrants
4.1.4. Threat of Substitutes
4.1.5. Competitive Rivalry
4.2. Porter’s 5 Force Forecast Model (2024–2035)
4.3. PESTEL Analysis
4.3.1. Political
4.3.2. Economical
4.3.3. Social
4.3.4. Technological
4.3.5. Environmental
4.3.6. Legal
4.4. Top Investment Opportunities
4.5. Top Winning Strategies (2025)
4.6. Market Share Analysis (2024–2025)
4.7. Global Pricing Analysis and Trends 2025
4.8. Analyst Recommendation & Conclusion
Chapter 5. Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Size & Forecasts by Product 2025–2035
5.1. Market Overview
5.2. Glucose
5.2.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.2.2. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
5.3. Dextrose
5.3.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.3.2. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
5.4. Maltodextrin
5.4.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.4.2. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
Chapter 6. Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Size & Forecasts by Application 2025–2035
6.1. Market Overview
6.2. Food & Beverages
6.2.1. Confectionery
6.2.2. Bakery
6.2.3. Dairy
6.2.4. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
6.2.5. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
6.3. Pharmaceuticals
6.3.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
6.3.2. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
6.4. Personal Care Products
6.4.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
6.4.2. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
6.5. Paper & Pulp
6.5.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
6.5.2. Market Size Analysis, by Region, 2025–2035
Chapter 7. Global Glucose, Dextrose, and Maltodextrin Market Size & Forecasts by Region 2025–2035
7.1. Regional Market Snapshot
7.2. Top Leading & Emerging Countries
7.3. North America
7.3.1. U.S.
7.3.1.1. Product Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.3.1.2. Application Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.3.2. Canada
7.3.2.1. Product Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.3.2.2. Application Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4. Europe
7.4.1. UK
7.4.1.1. Product Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4.1.2. Application Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4.2. Germany
7.4.2.1. Product Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4.2.2. Application Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4.3. France
7.4.3.1. Product Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4.3.2. Application Breakdown Size & Forecasts, 2025–2035
7.4.4. Spain
7.4.5. Italy
7.4.6. Rest of Europe
7.5. Asia Pacific
7.5.1. China
7.5.2. India
7.5.3. Japan
7.5.4. Australia
7.5.5. South Korea
7.5.6. Rest of Asia Pacific
7.6. Latin America
7.6.1. Brazil
7.6.2. Mexico
7.7. Middle East and Africa
7.7.1. UAE
7.7.2. Saudi Arabia
7.7.3. South Africa
7.7.4. Rest of Middle East & Africa
Chapter 8. Competitive Intelligence
8.1. Top Market Strategies
8.2. BASF SE
8.2.1. Company Overview
8.2.2. Key Executives
8.2.3. Company Snapshot
8.2.4. Financial Performance (Subject to Data Availability)
8.2.5. Product/Services Port
8.2.6. Recent Development
8.2.7. Market Strategies
8.2.8. SWOT Analysis
8.3. Archer Daniels Midland Company
8.4. Cargill, Incorporated
8.5. Roquette Frères
8.6. Ingredion Incorporated
8.7. Avebe U.A.
8.8. Tereos S.A.
8.9. Tate & Lyle PLC
8.10. Grain Processing Corporation
8.11. Matsutani Chemical Industry Co., Ltd.
8.12. Global Sweeteners Holdings Limited
8.13. AGRANA Beteiligungs-AG
8.14. Gulshan Polyols Ltd.
8.15. Zhucheng Dongxiao Biotechnology Co., Ltd.
8.16. Fooding Group Limited

 

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2025/10/09 10:26

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