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欧州のエビ市場レポート:環境別(養殖、天然)、国内生産・輸入別(国内生産、輸入)、種別(Penaeus Vannamei、Penaeus Monodon、Macrobrachium Rosenbergii、その他)、製品カテゴリー別(むき身、殻付き、調理済み、パン粉付け、その他)、流通チャネル別(ハイパーマーケット・スーパーマーケット、コンビニエンスストア、ホテル・レストラン、オンラインストア、その他) 2025-2033

欧州のエビ市場レポート:環境別(養殖、天然)、国内生産・輸入別(国内生産、輸入)、種別(Penaeus Vannamei、Penaeus Monodon、Macrobrachium Rosenbergii、その他)、製品カテゴリー別(むき身、殻付き、調理済み、パン粉付け、その他)、流通チャネル別(ハイパーマーケット・スーパーマーケット、コンビニエンスストア、ホテル・レストラン、オンラインストア、その他) 2025-2033


Europe Shrimp Market Report by Environment (Farmed, Wild), Domestic Production and Imports (Domestic Production, Imports), Species (Penaeus Vannamei, Penaeus Monodon, Macrobrachium Rosenbergii, and Others), Product Categories (Peeled, Shell-on, Cooked, Breaded, and Others), Distribution Channel (Hypermarkets and Supermarkets, Convenience Stores, Hotels and Restaurants, Online Stores, and Others) 2025-2033

欧州のエビ市場規模は2024年に878キロ・トンに達した。今後、IMARC Groupは、2033年には1,016キロトンに達し、2025年から2033年にかけて1.6%の成長率(CAGR)を示すと予測している。 欧州のエビ市場分析: - 市... もっと見る

 

 

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IMARC Services Private Limited.
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2025年6月2日 US$2,999
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サマリー

欧州のエビ市場規模は2024年に878キロ・トンに達した。今後、IMARC Groupは、2033年には1,016キロトンに達し、2025年から2033年にかけて1.6%の成長率(CAGR)を示すと予測している。
欧州のエビ市場分析:
- 市場の成長と規模欧州のエビ市場は、シーフードへの熱意が広まり、タンパク質が豊富な食生活に傾いていることを反映して、着実な成長を遂げている。また、小売・外食産業が消費者の需要の変化に対応するため、エビの品揃えを拡充し、継続的に成長していることも市場を牽引している。
- 主な市場牽引要因エビにはタンパク質と必須栄養素が豊富に含まれているため、エビの健康効果に対する認識が高まっている。この盛り上がりは、エビが主役となることの多いアジアの味への嗜好の高まりと歩調を合わせ、持続可能な水産物慣行への関心の高さも相まって、より多くの欧州人にエビを堪能してもらうきっかけとなっている。
- 主な市場動向:消費者の食の原産地や倫理に対する好奇心の高まりに後押しされ、有機エビや責任ある調達に傾く傾向が強い。環境に優しい再循環システムなど、革新的な養殖方法への業界の軸足は、通年供給を維持するという目的と一致している。
- 地理的傾向:ヨーロッパ北部では、持続可能な方法で調達され、認証された水産物への強いこだわりから、エビが好まれる水産物の選択肢となりつつある。南部では、スペインやイタリアなどの国々が長年に わたって水産物の嗜好を維持し、エビの消費と輸入を牽引している。
- 競争環境:エビ市場は、国際的な大企業と地元漁業が混在し、非常にダイナミックな様相を呈している。主要プレーヤーは、食欲をそそる調理済みエビのおいしさを追求し、サプライ・チェーンを合理化するなど、巧みなイノベーションで他社との差別化を図り、シェアを拡大している。
- 課題と機会エビの供給と価格の変動、環境の変化、市場の成長と規模:欧州のエビ市場は、シーフードへの熱意が広まり、タンパク質が豊富な食生活に傾いていることを反映して、着実な成長を遂げている。また、小売業や外食産業が消費者の需要の変化に対応するため、エビの品揃えを拡充し、継続的に成長していることも市場を牽引している。
エビは細くてもろい脚を持つ小さな海洋動物である。一般に海底近くや河川、湖沼、特定の沿岸に生息している。エビは魚介類の中でも最も風味豊かでおいしい珍味のひとつである。また、食物連鎖の中で重要な役割を担っており、魚やクジラのような大型動物の重要な食料源となっている。低脂肪で高タンパク、オメガ3脂肪酸の適度な供給源でもあり、消費者の間で需要が高まっている。需要の高まりは、骨や脳の健康増進、体重管理、心血管疾患のリスク低下、目の疲労回復、血圧低下といった、オメガ3脂肪酸がもたらすメリットにも起因している。

欧州でエビの需要を牽引している主な要因は、その多くの健康・栄養上の利点である。さらに、減量につながる炭水化物を含まない優れた食品源として製品が急速に利用されるようになったことも、減量を目標とする消費者の製品への関心を高める結果となっている。調理済み、パン粉付け、缶詰などの調理済みエビ製品など、付加価値の高い便利なエビ製品の需要も、市場の強力な成長促進要因となっている。これらの製品のほとんどは、エビペースト、チップス、ピクルスなど完全に加工されたものである。しかし、エビのパン粉焼きや缶詰のように半調理され、焼いたり揚げたり調理する必要がある製品もある。調理済みエビやパン粉付きのエビの需要はここ数年で高まっている。ヨーロッパでは、消費者は多忙な生活を送り、かなりの時間的プレッシャーを感じている。そのため、調理が簡単で、すぐに調理できる食事が好まれる。さらに、既製品のエビ製品を求める傾向も高まっている。

欧州のエビ産業セグメンテーション
IMARC Groupでは、欧州のエビ市場レポートの各サブセグメントにおける主要動向の分析と、2025年から2033年までの予測を掲載しています。当レポートでは、環境、国内生産と輸入、魚種、製品カテゴリー、流通チャネルに基づいて市場を分類しています。

環境別の内訳
- 養殖
- 天然
現在、天然エビが市場の大半を占めている。

国内生産と輸入の内訳:
- 国内生産
- 輸入
ヨーロッパのエビ産業は輸入に大きく依存している。

品種別内訳
- ペナエウス・ヴァナメイ
- ペナエウス・モノドン
- マクロブラキウム・ローゼンベルギ
- その他
現在、Penaeus vannameiが市場を支配し、最大のシェアを占めている。

製品カテゴリー別内訳
- 剥き身
- シェルオン
- 調理済み
- パン粉付け
- その他
剥き身カテゴリーが最大の市場シェアを占め、主要セグメントを代表する。

流通チャネル別内訳
- ハイパーマーケット・スーパーマーケット
- コンビニエンスストア
- ホテル・レストラン
- オンラインストア
- その他
現在、ハイパーマーケットとスーパーマーケットが最大のセグメントを占めている。

競争環境
本レポートでは、市場の競争環境についても分析しており、業界で事業を展開する主要企業の詳細なプロフィールを網羅しています。
本レポートでは、欧州のエビ市場について、その重要な側面すべてを網羅した深い洞察を提供しています。その範囲は、市場のマクロ的な概要から、業界実績のミクロ的な詳細、最近の動向、主要な市場促進要因と課題、SWOT分析、ポーターの5つの力分析、バリューチェーン分析など多岐にわたります。本レポートは、起業家、投資家、研究者、コンサルタント、ビジネス戦略家など、ヨーロッパエビ産業に何らかの利害関係を持つ、または何らかの形で参入を計画しているすべての方々にとって必読の書です。

本レポートで扱う主な質問
- 欧州のエビ市場はこれまでどのように推移してきたのか?
- 欧州エビ市場の促進要因、阻害要因、機会は何か?
- 各駆動要因、阻害要因、機会が欧州エビ市場に与える影響は?
- 主要地域市場とは?
- ヨーロッパえび市場で最も魅力的な国は?
- 環境に基づく市場の内訳は?
- ヨーロッパえび市場において最も魅力的な環境は?
- 国内生産と輸入に基づく市場の内訳は?
- ヨーロッパえび市場における最も魅力的な国内生産と輸入は?
- 魚種に基づく市場の内訳は?
- ヨーロッパえび市場で最も魅力的な魚種は?
- 製品カテゴリーに基づく市場の内訳は?
- ヨーロッパのエビ市場で最も魅力的な製品カテゴリーは?
- 流通チャネル別の市場構成は?
- 欧州エビ市場で最も魅力的な流通チャネルは?
- 市場の競争構造は?
- 欧州エビ市場の主要プレイヤー/企業は?


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目次

1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 利害関係者
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップアプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 主要産業動向
5 世界のエビ市場
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.2.1 数量動向
5.2.2 金額動向
5.3 環境別市場構成
5.4 市場予測
6 世界の養殖エビ市場
6.1 市場概要
6.2 市場パフォーマンス
6.2.1 数量動向
6.2.2 金額推移
6.3 地域別生産内訳
6.4 地域別消費内訳
6.5 品種別市場構成比
6.6 エビサイズ別市場構成比
6.7 市場予測
7 ヨーロッパのエビ産業
7.1 水産業の一部としてのヨーロッパのエビ産業
7.2 市場の概要
7.3 市場パフォーマンス
7.4 COVID-19の影響
7.5 環境別市場構成
7.6 国内生産と輸入による市場構成
7.7 品種別市場構成
7.8 製品カテゴリー別市場構成
7.9 流通チャネル別市場構成比
7.10 市場予測
7.11 SWOT分析
7.11.1 概要
7.11.2 長所
7.11.3 弱点
7.11.4 機会
7.11.5 脅威
7.12 バリューチェーン分析
7.12.1 種苗と孵化場
7.12.2 エビ漁
7.12.3 オークション
7.12.4 むき身/前加工
7.12.5 大規模工業加工
7.12.6 小売業者/輸出業者
7.12.7 最終消費者
7.13 ポーターズファイブフォース分析
7.13.1 概要
7.13.2 買い手の交渉力
7.13.3 供給者の交渉力
7.13.4 競争の程度
7.13.5 新規参入の脅威
7.13.6 代替品の脅威
7.14 価格分析
7.15 エビ産業の主な成功要因とリスク要因
8 環境別市場構成
8.1 養殖
8.1.1 市場動向
8.1.2 市場予測
8.2 天然
8.2.1 市場動向
8.2.2 市場予測
9 国内生産・輸入別市場構成
9.1 国内生産
9.1.1 市場動向
9.1.2 市場予測
9.2 輸入
9.2.1 市場動向
9.2.2 市場予測
10 品種別市場構成
10.1 ペナエウス・ヴァナメイ
10.1.1 市場動向
10.1.2 市場予測
10.2 ペナエウス・モノドン
10.2.1 市場動向
10.2.2 市場予測
10.3 マクロブラキウム・ローゼンベルギイ
10.3.1 市場動向
10.3.2 市場予測
10.4 その他
10.4.1 市場動向
10.4.2 市場予測
11 製品カテゴリー別市場構成
11.1 皮付き
11.1.1 市場動向
11.1.2 市場予測
11.2 シェルオン
11.2.1 市場動向
11.2.2 市場予測
11.3 クックド
11.3.1 市場動向
11.3.2 市場予測
11.4 パン粉付け
11.4.1 市場動向
11.4.2 市場予測
11.5 その他
11.5.1 市場動向
11.5.2 市場予測
12 流通チャネル別市場
12.1 ハイパーマーケット・スーパーマーケット
12.1.1 市場動向
12.1.2 市場予測
12.2 コンビニエンスストア
12.2.1 市場動向
12.2.2 市場予測
12.3 ホテル・レストラン
12.3.1 市場動向
12.3.2 市場予測
12.4 オンラインストア
12.4.1 市場動向
12.4.2 市場予測
12.5 その他
12.5.1 市場動向
12.5.2 市場予測
13 競争環境
13.1 市場構造
13.2 主要プレーヤー
13.3 主要プレーヤーのプロフィール

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図表リスト

図表一覧

図1:欧州:エビ市場:主な推進要因と課題
図2:世界:エビ市場:生産量(単位:百万トン)、2019年~2024年
図3:世界:エビ市場生産額(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図4:世界:エビ市場図4:エビの世界市場:環境別構成比(単位:%)、2024年
図5:エビの世界市場予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図6:エビの世界市場予測:生産額(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図7:世界の養殖エビ市場養殖エビ市場生産量(単位:百万トン)、2019年~2024年
図8:世界:養殖エビ市場養殖エビ市場:生産量(単位:百万トン生産額(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図9:世界:養殖エビ市場世界の養殖エビ市場:生産額(単位:百万米ドル図9:養殖エビの世界市場:地域別生産内訳(単位:%)、2024年
図10:世界:養殖エビ市場:地域別消費内訳(単位養殖エビの世界市場:地域別消費内訳(%)、2024年
図11:世界:養殖エビ市場養殖エビ市場:養殖エビの世界市場:品種別内訳(%)、2024年
図12:世界:養殖エビ市場:図12:世界の養殖エビ市場:エビサイズ別構成比(%)、2024年
図13:世界:養殖エビ市場の予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図14:世界:世界の養殖エビ市場予測:生産量(単位:百万トン生産額(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図15:ヨーロッパ:水産業に占めるえび産業の割合(%)、2024年
図16:ヨーロッパ:えび市場:図16:欧州:えび消費量(単位:万トン)、2019年~2024年
図17:ヨーロッパ:エビ市場:図17:ヨーロッパ:エビ市場:環境別構成比(単位
図18:欧州:エビ市場:国内生産と輸入の内訳図18:欧州:えび市場:国内生産と輸入の内訳(単位
図19:欧州:えび市場:種目別構成比(%)、2024年図19:欧州:エビ市場:品種別構成比(%)、2024年
図20:ヨーロッパ:えび市場:図20:ヨーロッパのえび市場:製品カテゴリー別構成比(%)、2024年
図21:ヨーロッパ:エビ市場:図21:ヨーロッパのエビ市場:流通チャネル別構成比(%)、2024年
図22:ヨーロッパ:えび市場予測:図22:ヨーロッパのエビ市場予測:消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図23:ヨーロッパ:エビ産業SWOT分析
図24:欧州:エビ産業:SWOT分析バリューチェーン分析
図25:ヨーロッパ:エビ産業:バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図26:ヨーロッパ:養殖エビ市場欧州:養殖エビ市場:消費量(単位:千トン)、2019年および2024年
図27:欧州:養殖エビ市場予測欧州:養殖エビ市場予測:消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図28:欧州:養殖エビ市場予測:消費量(単位天然エビ市場:消費量(単位:千トン)、2019年および2024年
図29:欧州:天然エビ市場予測天然エビ市場の予測:消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図30:ヨーロッパ:エビ市場(国内生産):数量(単位:千トン)、2019年および2024年
図31:ヨーロッパ:エビ市場予測(国内生産):数量(単位:千トン)、2025年~2033年
図32:ヨーロッパ:エビ市場予測(輸入):数量(単位:千トン)、2019年および2024年
図33:欧州:エビ市場予測(輸入):数量(単位:千トン)、2025年~2033年
図34:欧州:エビ市場(Penaeus Vannamei):消費量(単位:万トン)、2019年および2024年
図35:図35:ヨーロッパ:エビ市場予測(Penaeus Vannamei):消費量(単位:万トン)、2025年~2033年
図36:ヨーロッパ:エビ市場(Penaeus Monodon):消費量(単位:万トン)、2019年・2024年
図37:ヨーロッパ:エビ市場予測(Penaeus Monodon):消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図38:ヨーロッパ:エビ市場予測(Macrobrachium Rosenbergii):消費量(単位:千トン)、2019年・2024年
図39:ヨーロッパ:エビ市場予測(Macrobrachium Rosenbergii):消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図40:ヨーロッパ:エビ市場(その他の種):消費量(単位:千トン)、2019年・2024年
図41:ヨーロッパ:エビ市場予測(その他の魚種):消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図42:ヨーロッパ:エビ市場予測(むき身):消費量(単位:千トン)、2019年・2024年
図43:欧州:えび(むき身)市場予測(単位:万トン):消費量(単位:万トン)、2025年~2033年
図44:ヨーロッパ:エビ市場予測(殻付き):消費量(単位:万トン、2025年~2033年図44:欧州:エビ市場予測(むき身):消費量(単位:万トン)、2019年・2024年
図45:欧州:エビ市場予測(シェルオン):消費量(単位:万トン)、2019年・2024年消費量(単位:万トン)、2025年~2033年
図46:欧州:エビ市場予測(加熱調理):図46:欧州:えび(加熱調理済み)市場:消費量(単位:万トン)、2019年・2024年
図47:欧州:エビ市場予測(加熱調理):消費量(単位:万トン)、2025年~2033年
図48:図48:欧州:エビ市場予測(パン粉加工):消費量(単位:万トン)、2019年・2024年
図49:図49:欧州:エビ市場予測(パン粉加工):図49:欧州:エビ市場予測(パン粉加工):消費量(単位:万トン)、2025年~2033年
図50:欧州:エビ市場(その他の製品カテゴリー):消費量(単位:千トン)、2019年・2024年
図51:欧州:エビ市場予測(その他製品カテゴリー):消費量(単位:千トン)、2025年~2033年
図52:欧州:エビ市場:図52:欧州:エビ市場予測(その他製品カテゴリー):消費量(単位:万トン)、2019年・2024年
図53:欧州:エビ市場予測:図53:欧州:エビ市場予測:ハイパーマーケット・スーパーマーケット別販売量(単位:万トン)、2025年~2033年
図54:欧州:えび市場:図54:欧州:エビ市場:コンビニエンスストア経由の販売(単位:万トン)、2019年・2024年
図55:欧州:エビ市場予測:図55:欧州:エビ市場予測:コンビニエンスストア販売(単位:万トン)、2025年~2033年
図56:欧州:えび市場:図56:欧州:エビ市場:ホテル・レストラン経由の販売(単位:万トン)、2019年・2024年
図57:ヨーロッパ:エビ市場予測:図57:欧州:エビ市場予測:ホテル・レストラン経由の販売(単位:万トン)、2025年~2033年
図58:ヨーロッパ:えび市場:図58:欧州:えび市場:オンラインストア経由の販売(単位:万トン)、2019年・2024年
図59:ヨーロッパ:エビ市場予測:図59:欧州:エビ市場予測:オンラインストア経由の販売(単位:万トン)、2025年~2033年
図60:ヨーロッパ:エビ市場図60:欧州:エビ市場:その他の流通経路による販売(単位:万トン)、2019年・2024年
図61:ヨーロッパ:エビ市場予測:図61:欧州:その他の流通経路による販売(単位:万トン)、2025年~2033年

図表一覧

表1:世界:エビ市場:主要産業ハイライト(2024年および2033年
表2:世界:養殖エビ市場:主要産業のハイライト、2024年と2033年
表3:ヨーロッパ:エビ市場:主要産業ハイライト、2024年および2033年
表4:ヨーロッパ:エビ市場予測:欧州:エビの環境別内訳(単位:万トン)、2025年~2033年
表5:ヨーロッパ:エビ市場予測:表5:欧州:エビ市場予測:国内生産・輸入別内訳(単位:万トン、2025年~2033年
表6:ヨーロッパ:エビ市場予測:欧州:エビの品種別構成(単位:万トン)、2025年~2033年
表7:ヨーロッパ:エビ市場予測:製品カテゴリー別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表8:ヨーロッパ:エビ市場予測:欧州:エビの流通経路別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表9:ヨーロッパ:エビ市場欧州:エビ市場:競争構造
表10:欧州:エビ市場:主要企業

 

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Summary

The Europe shrimp market size reached 878 Kilo Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 1,016 Kilo Tons by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 1.6% during 2025-2033.
Europe Shrimp Market Analysis:
• Market Growth and Size: The European shrimp market is experiencing steady growth, reflecting a widespread enthusiasm for seafood and a tilt towards protein-rich diets. Also, continual growth in the retail and food service sectors with the expansion of their shrimp selections to meet changing consumer demands is also driving the market.
• Major Market Drivers: There's a growing awareness regarding the health perks of shrimp, since they're dense with protein and essential nutrients. This excitement is in step with a growing fondness for Asian flavors, where shrimp is often a star, coupled with a keen interest in sustainable seafood practices, which is encouraging more Europeans to indulge in shrimp.
• Key Market Trends: The trend is leaning strongly towards organic and responsibly sourced shrimp, impelled by consumers' increasing curiosity about the origins and ethics of their food. The industry's pivot to innovative aquaculture methods, such as eco-friendly recirculating systems, is aligned with the aim to maintain year-round supply.
• Geographical Trends: In the North of Europe, shrimp is becoming a preferred seafood option, due to a strong commitment to sustainably sourced and certified seafood. In the South, countries like Spain and Italy are keeping up their long-standing seafood preferences, leading the charge in shrimp consumption and importation.
• Competitive Landscape: The shrimp market landscape is intensely dynamic, with a diverse mix of big international names and local fisheries. The key players are setting themselves apart with clever innovations, think tantalizing precooked shrimp delights, and streamlined supply chains to expand their shares.
• Challenges and Opportunities: Navigating the fluctuating shrimp supplies and prices with environmental shifts and Market Growth and Size: The European shrimp market is experiencing steady growth, reflecting a widespread enthusiasm for seafood and a tilt towards protein-rich diets. Also, continual growth in the retail and food service sectors with the expansion of their shrimp selections to meet changing consumer demands is also driving the market.
Shrimps are small marine animal with thin and fragile legs. They are generally found near the seafloor, in rivers, lakes, as well as in certain coasts. Shrimps are one of the most flavoured and delicious delicacies from the seafood congregate. They also play an important role in the food chain and are a vital source of food for larger animals like fish and whales. They are low in fat, high in protein and are a moderate source of omega-3 fats, altogether increasing their demand among the consumers. The rise in the demand can also be attributed to the benefits they provide like improved bone and brain health, weight management, lowered risk of cardiovascular disease, relieved eye fatigue and lowered blood pressure.

A major catalyst driving the demand of shrimps in Europe are its numerous health and nutritional benefits. Moreover, rapid product utilization as an excellent source of carbohydrate free food which can lead to weight loss is also resulting in a higher product uptake ang consumers with weight-loss goals. The demand of value-added and convenient shrimp products, such as ready-to-eat shrimp products comprise of products which are cooked, breaded, canned, is also acting as strong growth-inducing factor for the market. Most of these products are usually fully processed such as shrimp paste, chips and pickle. However, some products are half-cooked and require to be baked, fried or cooked like breaded or canned shrimp. The demand for cooked and breaded shrimp has risen over the past years. In Europe, consumers live hectic lives and feel considerable time pressure. As a result, they prefer meals that are easy to prepare and ready to cook. Moreover, there is a rising trend towards more ready-made shrimp products.

Europe Shrimp Industry Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the Europe shrimp market report, along with forecasts for the period 2025-2033. Our report has categorized the market based on environment, domestic production and imports, species, product categories and distribution channel.

Breakup by Environment:
• Farmed
• Wild
Wild shrimps currently dominate the market.

Breakup by Domestic Production and Imports:
• Domestic Production
• Imports
The European shrimp industry is largely dependent upon imports.

Breakup by Species:
• Penaeus Vannamei
• Penaeus Monodon
• Macrobrachium Rosenbergii
• Others
Currently, penaeus vannamei dominates the market, holding the largest share.

Breakup by Product Categories:
• Peeled
• Shell-on
• Cooked
• Breaded
• Others
The peeled category accounts the largest market share, representing the leading segment.

Breakup by Distribution Channel:
• Hypermarkets and Supermarkets
• Convenience Stores
• Hotels and Restaurants
• Online Stores
• Others
Hypermarkets and Supermarkets currently represent the biggest segment.

Competitive Landscape:
The competitive landscape of the market has also been analyzed in the report, covering the detailed profiles of the major players operative in the industry.
This report provides a deep insight into the Europe shrimp market covering all its essential aspects. This ranges from macro overview of the market to micro details of the industry performance, recent trends, key market drivers and challenges, SWOT analysis, Porter’s five forces analysis, value chain analysis, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who have any kind of stake or are planning to foray into the Europe shrimp industry in any manner.

Key Questions Answered in This Report:
• How has the Europe shrimp market performed so far, and how will it perform in the coming years?
• What are the drivers, restraints, and opportunities in the Europe shrimp market?
• What is the impact of each driver, restraint, and opportunity on the Europe shrimp market?
• What are the key regional markets?
• Which countries represent the most attractive Europe shrimp market?
• What is the breakup of the market based on the environment?
• Which is the most attractive environment in the Europe shrimp market?
• What is the breakup of the market based on domestic production and imports?
• Which is the most attractive domestic production and imports in the Europe shrimp market?
• What is the breakup of the market based on the species?
• Which is the most attractive species in the Europe shrimp market?
• What is the breakup of the market based on the product categories?
• Which is the most attractive product categories in the Europe shrimp market?
• What is the breakup of the market based on the distribution channel?
• Which is the most attractive distribution channel in the Europe shrimp market?
• What is the competitive structure of the market?
• Who are the key players/companies in the Europe shrimp market?



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Table of Contents

1 Preface
2 Scope and Methodology
2.1 Objectives of the Study
2.2 Stakeholders
2.3 Data Sources
2.3.1 Primary Sources
2.3.2 Secondary Sources
2.4 Market Estimation
2.4.1 Bottom-Up Approach
2.4.2 Top-Down Approach
2.5 Forecasting Methodology
3 Executive Summary
4 Introduction
4.1 Overview
4.2 Key Industry Trends
5 Global Shrimp Market
5.1 Market Overview
5.2 Market Performance
5.2.1 Volume Trends
5.2.2 Value Trends
5.3 Market Breakup by Environment
5.4 Market Forecast
6 Global Farmed Shrimp Market
6.1 Market Overview
6.2 Market Performance
6.2.1 Volume Trends
6.2.2 Value Trends
6.3 Production Breakup by Region
6.4 Consumption Breakup by Region
6.5 Market Breakup by Species
6.6 Market Breakup by Shrimp Size
6.7 Market Forecast
7 Europe Shrimp Industry
7.1 European Shrimp Industry as a Part of the Seafood Industry
7.2 Market Overview
7.3 Market Performance
7.4 Impact of COVID-19
7.5 Market Breakup by Environment
7.6 Market Breakup by Domestic Production and Imports
7.7 Market Breakup by Species
7.8 Market Breakup by Product Categories
7.9 Market Breakup by Distribution Channel
7.10 Market Forecast
7.11 SWOT Analysis
7.11.1 Overview
7.11.2 Strengths
7.11.3 Weaknesses
7.11.4 Opportunities
7.11.5 Threats
7.12 Value Chain Analysis
7.12.1 Broodstock and Hatchery
7.12.2 Shrimp Harvesting
7.12.3 Auction
7.12.4 Peeling/Pre-processing
7.12.5 Large Scale Industrial Processing
7.12.6 Retailer/Exporter
7.12.7 End-Consumer
7.13 Porters Five Forces Analysis
7.13.1 Overview
7.13.2 Bargaining Power of Buyers
7.13.3 Bargaining Power of Suppliers
7.13.4 Degree of Competition
7.13.5 Threat of New Entrants
7.13.6 Threat of Substitutes
7.14 Price Analysis
7.15 Key Success and Risk Factors for Shrimp Industry
8 Market Breakup by Environment
8.1 Farmed
8.1.1 Market Trends
8.1.2 Market Forecast
8.2 Wild
8.2.1 Market Trends
8.2.2 Market Forecast
9 Market Breakup by Domestic Production and Imports
9.1 Domestic Production
9.1.1 Market Trends
9.1.2 Market Forecast
9.2 Imports
9.2.1 Market Trends
9.2.2 Market Forecast
10 Market Breakup by Species
10.1 Penaeus Vannamei
10.1.1 Market Trends
10.1.2 Market Forecast
10.2 Penaeus Monodon
10.2.1 Market Trends
10.2.2 Market Forecast
10.3 Macrobrachium Rosenbergii
10.3.1 Market Trends
10.3.2 Market Forecast
10.4 Others
10.4.1 Market Trends
10.4.2 Market Forecast
11 Market Breakup by Product Categories
11.1 Peeled
11.1.1 Market Trends
11.1.2 Market Forecast
11.2 Shell-on
11.2.1 Market Trends
11.2.2 Market Forecast
11.3 Cooked
11.3.1 Market Trends
11.3.2 Market Forecast
11.4 Breaded
11.4.1 Market Trends
11.4.2 Market Forecast
11.5 Others
11.5.1 Market Trends
11.5.2 Market Forecast
12 Market Breakup by Distribution Channel
12.1 Hypermarkets and Supermarkets
12.1.1 Market Trends
12.1.2 Market Forecast
12.2 Convenience Stores
12.2.1 Market Trends
12.2.2 Market Forecast
12.3 Hotels and Restaurants
12.3.1 Market Trends
12.3.2 Market Forecast
12.4 Online Stores
12.4.1 Market Trends
12.4.2 Market Forecast
12.5 Others
12.5.1 Market Trends
12.5.2 Market Forecast
13 Competitive Landscape
13.1 Market Structure
13.2 Key Players
13.3 Profiles of Key Players

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List of Tables/Graphs

List of Figures

Figure 1: Europe: Shrimp Market: Major Drivers and Challenges
Figure 2: Global: Shrimp Market: Production Volume (in Million Tons), 2019-2024
Figure 3: Global: Shrimp Market: Production Value (in Million USD), 2019-2024
Figure 4: Global: Shrimp Market: Breakup by Environment (in %), 2024
Figure 5: Global: Shrimp Market Forecast: Production Volume (in Million Tons), 2025-2033
Figure 6: Global: Shrimp Market Forecast: Production Value (in Million USD), 2025-2033
Figure 7: Global: Farmed Shrimp Market: Production Volume (in Million Tons), 2019-2024
Figure 8: Global: Farmed Shrimp Market: Production Value (in Million USD), 2019-2024
Figure 9: Global: Farmed Shrimp Market: Production Breakup by Region (in %), 2024
Figure 10: Global: Farmed Shrimp Market: Consumption Breakup by Region (in %), 2024
Figure 11: Global: Farmed Shrimp Market: Breakup by Species (in %), 2024
Figure 12: Global: Farmed Shrimp Market: Breakup by Shrimp Size (in %), 2024
Figure 13: Global: Farmed Shrimp Market Forecast: Production Volume (in Million Tons), 2025-2033
Figure 14: Global: Farmed Shrimp Market Forecast: Production Value (in Million USD), 2025-2033
Figure 15: Europe: Shrimp Industry as a Part of the Seafood Industry (in %), 2024
Figure 16: Europe: Shrimp Market: Consumption Volume (in '000 Tons), 2019-2024
Figure 17: Europe: Shrimp Market: Breakup by Environment (in %), 2024
Figure 18: Europe: Shrimp Market: Breakup by Domestic Production and Imports (in %), 2024
Figure 19: Europe: Shrimp Market: Breakup by Species (in %), 2024
Figure 20: Europe: Shrimp Market: Breakup by Product Categories (in %), 2024
Figure 21: Europe: Shrimp Market: Breakup by Distribution Channel (in %), 2024
Figure 22: Europe: Shrimp Market Forecast: Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 23: Europe: Shrimp Industry: SWOT Analysis
Figure 24: Europe: Shrimp Industry: Value Chain Analysis
Figure 25: Europe: Shrimp Industry: Porter’s Five Forces Analysis
Figure 26: Europe: Farmed Shrimp Market: Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 27: Europe: Farmed Shrimp Market Forecast: Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 28: Europe: Wild Shrimp Market: Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 29: Europe: Wild Shrimp Market Forecast: Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 30: Europe: Shrimp Market (Domestic Production): Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 31: Europe: Shrimp Market Forecast (Domestic Production): Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 32: Europe: Shrimp Market (Imports): Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 33: Europe: Shrimp Market Forecast (Imports): Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 34: Europe: Shrimp Market (Penaeus Vannamei): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 35: Europe: Shrimp Market Forecast (Penaeus Vannamei): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 36: Europe: Shrimp Market (Penaeus Monodon): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 37: Europe: Shrimp Market Forecast (Penaeus Monodon): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 38: Europe: Shrimp Market (Macrobrachium Rosenbergii): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 39: Europe: Shrimp Market Forecast (Macrobrachium Rosenbergii): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 40: Europe: Shrimp Market (Other Species): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 41: Europe: Shrimp Market Forecast (Other Species): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 42: Europe: Shrimp Market (Peeled): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 43: Europe: Shrimp Market Forecast (Peeled): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 44: Europe: Shrimp Market (Shell-on): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 45: Europe: Shrimp Market Forecast (Shell-on): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 46: Europe: Shrimp Market (Cooked): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 47: Europe: Shrimp Market Forecast (Cooked): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 48: Europe: Shrimp Market (Breaded): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 49: Europe: Shrimp Market Forecast (Breaded): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 50: Europe: Shrimp Market (Other Product Categories): Consumption Volume (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 51: Europe: Shrimp Market Forecast (Other Product Categories): Consumption Volume (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 52: Europe: Shrimp Market: Sales through Hypermarkets and Supermarkets (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 53: Europe: Shrimp Market Forecast: Sales through Hypermarkets and Supermarkets (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 54: Europe: Shrimp Market: Sales through Convenience Stores (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 55: Europe: Shrimp Market Forecast: Sales through Convenience Stores (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 56: Europe: Shrimp Market: Sales through Hotels and Restaurants (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 57: Europe: Shrimp Market Forecast: Sales through Hotels and Restaurants (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 58: Europe: Shrimp Market: Sales through Online Stores (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 59: Europe: Shrimp Market Forecast: Sales through Online Stores (in '000 Tons), 2025-2033
Figure 60: Europe: Shrimp Market: Sales through Other Distribution Channels (in '000 Tons), 2019 & 2024
Figure 61: Europe: Shrimp Market Forecast: Sales through Other Distribution Channels (in '000 Tons), 2025-2033

List of Tables

Table 1: Global: Shrimp Market: Key Industry Highlights, 2024 and 2033
Table 2: Global: Farmed Shrimp Market: Key Industry Highlights, 2024 and 2033
Table 3: Europe: Shrimp Market: Key Industry Highlights, 2024 and 2033
Table 4: Europe: Shrimp Market Forecast: Breakup by Environment (in '000 Tons), 2025-2033
Table 5: Europe: Shrimp Market Forecast: Breakup by Domestic Production and Imports (in '000 Tons), 2025-2033
Table 6: Europe: Shrimp Market Forecast: Breakup by Species (in '000 Tons), 2025-2033
Table 7: Europe: Shrimp Market Forecast: Breakup by Product Categories (in '000 Tons), 2025-2033
Table 8: Europe: Shrimp Market Forecast: Breakup by Distribution Channel (in '000 Tons), 2025-2033
Table 9: Europe: Shrimp Market: Competitive Structure
Table 10: Europe: Shrimp Market: Key Players

 

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