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機能性小麦粉の世界市場規模調査・予測:用途別、製品タイプ別、最終用途別、機能特性別、地域別予測 20252035

機能性小麦粉の世界市場規模調査・予測:用途別、製品タイプ別、最終用途別、機能特性別、地域別予測 20252035


Global Functional Flours Market Size Study & Forecast, by Application, Product Type, End Use, Functional Properties and Regional Forecasts 20252035

世界の機能性小麦粉市場は2024年に約72.6億米ドルと評価され、2025年から2035年の予測期間中に年平均成長率4.98%で拡大する見通しである。食生活パターンの変化と健康志向の食材への旺盛な需要に後押しされ、市... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 納期 ページ数 言語
Bizwit Research & Consulting LLP
ビズウィットリサーチ&コンサルティング
2025年8月18日 US$4,950
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3-5営業日以内 285 英語

 

サマリー

世界の機能性小麦粉市場は2024年に約72.6億米ドルと評価され、2025年から2035年の予測期間中に年平均成長率4.98%で拡大する見通しである。食生活パターンの変化と健康志向の食材への旺盛な需要に後押しされ、市場は先進国、新興国ともに急速に拡大している。高繊維質、タンパク質強化、グルテンフリー、低グリセミック指数など、目標とする栄養プロファイルを強化した機能性小麦粉は、現代の健康中心の食品処方の要として台頭してきた。これらの小麦粉は、焼き菓子において機能的な役割を果たすだけでなく、特に健康意識の高まりが顕著なパンデミック後の時代においては、ウェルネス、多用途性、消費者の信頼の代名詞となっている。
消費者が超加工の主食から離れ続けるにつれ、栄養密度の高い代替品に引き寄せられつつある。機能性小麦粉は、食品や飲料メーカーが味や食感を損なうことなく、よりクリーンなラベルの商品を開発できるようにすることで、この分野におけるニッチを戦略的に切り開いてきた。ベーカリー製品、スナック菓子、ソース、グレイビーソース、さらには飲料など、応用分野全般にわたる需要の高まりは、小麦粉のカテゴリー横断的な適応性を裏付けている。生物活性化合物、タンパク質単離物、レジスタントスターチなどで強化されたマルチグレインやセルフレイジングブレンドなどのイノベーションが、食品開発に新たな局面をもたらしている。同時に、グルテン不耐性の有病率の上昇と慢性疾患に対する意識の高まりが、特定の健康状態に対応するよう設計された特殊小麦粉の成長を促している。
地域別では、洗練された食品加工インフラ、ラベリングと栄養強化に関する積極的な規制支援、健康的な原材料にプレミアムを支払う消費者の強い意欲により、北米が現在機能性小麦粉市場を支配している。特に米国市場は、クリーンラベルのトレンドが広く採用され、グルテンフリーの分野が急成長している恩恵を受けている。欧州は、厳格な食品品質規制、穀物加工の技術革新、高繊維質や有機小麦粉の需要の高まりに後押しされ、後塵を拝している。しかし、アジア太平洋地域が2035年まで最も急成長すると予想される。都市化の加速、可処分所得の増加、インド、中国、東南アジアにおける健康志向の高まりが、機能性小麦粉や栄養強化小麦粉の旺盛な需要を促進している。さらに、政府が支援する栄養プログラムや食品イノベーション・ハブへの投資の拡大が、地域のダイナミクスを変化させている。
本レポートに含まれる主な市場プレイヤー
- BASF SE
- ゼネラル・ミルズ社
- アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
- カーギル社
- イングレディオン・インコーポレイテッド
- アソシエイテッド・ブリティッシュ・フーズ plc
- サンオプタ・インク
- ザ・スクーラー・カンパニー
- アーデント・ミルズ
- パリッシュ・アンド・ハインベッカー社
- アグラナ・ベテリグングス-AG
- リマグレイン社
- ブンジ・リミテッド
- コナグラ・ブランズ
- ケアモリ・グループ
世界の機能性小麦粉市場レポートスコープ:
- 過去データ - 2023年、2024年
- 予測基準年 - 2024年
- 予測期間 - 2025-2035
- レポート対象範囲:売上予測、企業ランキング、競合環境、成長要因、トレンド
- 地域範囲 - 北米; 欧州; アジア太平洋; 中南米; 中東・アフリカ
- カスタマイズ範囲 - レポートのカスタマイズは無料(アナリストの作業時間8時間相当まで)。国、地域、セグメントスコープ*の追加または変更
本調査の目的は、近年における様々なセグメントおよび国の市場規模を定義し、今後数年間の値を予測することです。本レポートは、調査対象国における産業の質的・量的側面を盛り込むよう設計されています。また、市場の将来的な成長を規定する推進要因や課題などの重要な側面に関する詳細な情報も提供しています。さらに、主要企業の競争環境と製品提供の詳細な分析とともに、関係者が投資するためのミクロ市場における潜在的な機会も組み込んでいます。市場の詳細なセグメントとサブセグメントを以下に説明する:
用途別
- ベーカリー製品
- 菓子製品
- ソースとグラヴィ
- スナック菓子
- 飲料
製品タイプ別
- 全粒粉
- 白小麦粉
- セルフレイジング小麦粉
- パン用小麦粉
- マルチグレインフラワー
最終用途別
- 家庭用
- フードサービス
- 工業用
機能特性別:
- 栄養強化
- グルテンフリー
- 高繊維
- 低血糖指数
地域別
北米
- 米国
- カナダ
ヨーロッパ
- 英国
- ドイツ
- フランス
- スペイン
- イタリア
- その他のヨーロッパ
アジア太平洋
- 中国
- インド
- 日本
- オーストラリア
- 韓国
- その他のアジア太平洋地域
ラテンアメリカ
- ブラジル
- メキシコ
中東・アフリカ
- UAE
- サウジアラビア
- 南アフリカ
- その他の中東・アフリカ
主な内容
- 2025年から2035年までの10年間の市場推定と予測。
- 各市場セグメントの年換算収益と地域レベル分析。
- 主要地域の国レベル分析による地理的展望の詳細分析。
- 市場の主要プレーヤーに関する情報を含む競争状況。
- 主要事業戦略の分析と今後の市場アプローチに関する提言。
- 市場の競争構造の分析
- 市場の需要サイドと供給サイドの分析


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目次

目次
第1章世界の機能性小麦粉市場レポート範囲と方法論
1.1.調査目的
1.2.調査方法
1.2.1.予測モデル
1.2.2.デスクリサーチ
1.2.3.トップダウン・アプローチとボトムアップ・アプローチ
1.3.リサーチの属性
1.4.研究の範囲
1.4.1.市場の定義
1.4.2.市場セグメンテーション
1.5.調査の前提
1.5.1.包含と除外
1.5.2.制限事項
1.5.3.調査対象年
第2章.要旨
2.1.CEO/CXOの立場
2.2.戦略的洞察
2.3.ESG分析
2.4.主な調査結果
第3章.世界の機能性小麦粉市場勢力分析
3.1.機能性小麦粉の世界市場を形成する市場勢力(2024年~2035年)
3.2.推進要因
3.2.1.クリーンラベルおよびグルテンフリー食品に対する消費者の嗜好の高まり
3.2.2.機能性食品に関連する健康利益に対する意識の高まり
3.3.阻害要因
3.3.1.全粒穀物や特殊作物などの原材料の価格変動
3.3.2.未発達市場における消費者の意識の低さ
3.4.機会
3.4.1.新興経済国の需要拡大と都市化の拡大
3.4.2.食品加工技術と原材料イノベーションの進展
第4章.世界の機能性小麦粉産業分析
4.1.ポーターの5つの力モデル
4.1.1.買い手の交渉力
4.1.2.供給者の交渉力
4.1.3.新規参入の脅威
4.1.4.代替品の脅威
4.1.5.競争上のライバル
4.2.ポーターの5フォース予測モデル(2024年~2035年)
4.3.PESTEL分析
4.3.1.政治的要因
4.3.2.経済的
4.3.3.社会
4.3.4.技術
4.3.5.環境
4.3.6.法律
4.4.主な投資機会
4.5.トップ勝ち組戦略(2025年)
4.6.市場シェア分析(2024-2025)
4.7.世界の価格分析と動向(2025年
4.8.アナリストの推奨と結論
第5章 機能性小麦粉機能性小麦粉の世界市場規模・用途別予測 2025-2035
5.1.市場概要
5.2.機能性小麦粉の世界市場実績-ポテンシャル分析(2025年)
5.3.ベーカリー製品
5.3.1.上位国の内訳推定と予測、2024年〜2035年
5.3.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
5.4.菓子製品
5.4.1.上位国別内訳の推定と予測、2024〜2035年
5.4.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
5.5.ソースとグラヴィ
5.5.1.上位国別内訳の推定と予測、2024〜2035年
5.5.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
5.6.スナック菓子
5.6.1.上位国の内訳推定と予測、2024〜2035年
5.6.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
5.7.飲料
5.7.1.上位国別内訳の推定と予測、2024〜2035年
5.7.2.市場規模分析、地域別、2025-2035年
第6章 機能性小麦粉機能性小麦粉の世界市場規模・製品タイプ別予測、2025年〜2035年
6.1.市場概要
6.2.全粒粉
6.3.白小麦粉
6.4.自生小麦粉
6.5.パン用小麦粉
6.6.多穀物粉
第7章 機能性小麦粉機能性小麦粉の世界市場規模・最終用途別予測 2025-2035
7.1.家庭用
7.2.フードサービス
7.3.工業
第8章 機能性小麦粉機能性小麦粉の世界市場規模・機能特性別予測 2025-2035
8.1.栄養強化
8.2.グルテンフリー
8.3.高繊維質
8.4.低血糖指数
第9章 機能性小麦粉機能性小麦粉の世界市場規模・地域別予測 2025-2035
9.1.機能性小麦粉の世界市場、地域別市場スナップショット
9.2.上位主要国と新興国
9.3.北米の機能性小麦粉市場
9.3.1.米国
9.3.1.1.用途別市場規模&予測、2025~2035年
9.3.1.2.製品タイプの内訳サイズと予測、2025-2035年
9.3.2.カナダ
9.3.2.1.アプリケーションの内訳サイズと予測、2025-2035年
9.3.2.2.製品タイプの内訳サイズと予測、2025-2035年
9.4.欧州の機能性小麦粉市場
9.4.1.英国
9.4.1.1.用途別市場規模&予測、2025~2035年
9.4.1.2.製品タイプの内訳サイズと予測、2025-2035年
9.4.2.ドイツ
9.4.3.フランス
9.4.4.スペイン
9.4.5.イタリア
9.4.6.その他のヨーロッパ
9.5.アジア太平洋地域の機能性小麦粉市場
9.5.1.中国
9.5.2.インド
9.5.3.日本
9.5.4.オーストラリア
9.5.5.韓国
9.5.6.その他のアジア太平洋地域
9.6.ラテンアメリカの機能性小麦粉市場
9.6.1.ブラジル
9.6.2.メキシコ
9.7.中東・アフリカ機能性小麦粉市場
9.7.1.アラブ首長国連邦
9.7.2.サウジアラビア
9.7.3.南アフリカ
9.7.4.その他の中東・アフリカ
第10章.コンペティティブ・インテリジェンス
10.1.トップ市場戦略
10.2.BASF SE
10.2.1.会社概要
10.2.2.主要役員
10.2.3.会社概要
10.2.4.財務実績(データの入手可能性による)
10.2.5.製品・サービスポート
10.2.6.最近の開発状況
10.2.7.市場戦略
10.2.8.SWOT分析
10.3.ゼネラル・ミルズ社
10.4.アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
10.5.カーギル社
10.6.イングレディオン・インコーポレーテッド
10.7.アソシエイテッド・ブリティッシュ・フーズ・ピーエルシー
10.8.サンオプタ
10.9.ザ・スクーラー・カンパニー
10.10.アーデント・ミルズ
10.11.パリッシュ・アンド・ハインベッカー社
10.12.アグラナ・ベテリグングス-AG
10.13.リマグレイン社
10.14.ブンジ・リミテッド
10.15.コナグラ・ブランズ社
10.16.カレモリ・グループ

 

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Summary

The Global Functional Flours Market is valued at approximately USD 7.26 billion in 2024 and is poised to expand at a CAGR of 4.98% during the forecast period 2025–2035. Driven by shifting dietary patterns and a surging appetite for health-forward ingredients, the market has seen rapid expansion across both developed and emerging economies. Functional flours, enriched with targeted nutritional profiles such as high fiber, protein fortification, gluten-free attributes, and low glycemic indexes, have emerged as the cornerstone of modern health-centric food formulations. These flours serve more than a functional role in baked goods—they are now synonymous with wellness, versatility, and consumer trust, particularly in a post-pandemic era marked by heightened health awareness.
As consumers continue to pivot away from ultra-processed staples, they are gravitating toward nutrient-dense alternatives. Functional flours have strategically carved a niche in this space by allowing food and beverage companies to develop cleaner-label offerings without compromising taste or texture. The growing demand across application sectors such as bakery products, snack foods, sauces, gravies, and even beverages underscores the flour’s cross-category adaptability. Innovations such as multigrain and self-raising blends fortified with bioactive compounds, protein isolates, or resistant starch are unlocking new dimensions in food product development. Simultaneously, rising prevalence of gluten intolerance and a spike in chronic disease awareness have catalyzed the growth of specialty flours designed to cater to specific health conditions.
Regionally, North America currently dominates the functional flours landscape owing to its sophisticated food processing infrastructure, proactive regulatory support for labeling and fortification, and strong consumer willingness to pay a premium for healthy ingredients. The U.S. market, in particular, benefits from widespread adoption of clean-label trends and a burgeoning gluten-free segment. Europe trails closely behind, fueled by stringent food quality regulations, innovation in cereal processing, and rising demand for high-fiber and organic flour variants. However, Asia Pacific is anticipated to witness the fastest growth through 2035. Accelerating urbanization, increasing disposable incomes, and rising health consciousness in India, China, and Southeast Asia are fostering robust demand for functional and fortified flours. Furthermore, government-supported nutrition programs and growing investments in food innovation hubs are transforming the regional dynamics.
Major market players included in this report are:
• BASF SE
• General Mills Inc.
• Archer Daniels Midland Company
• Cargill Incorporated
• Ingredion Incorporated
• Associated British Foods plc
• SunOpta Inc.
• The Scoular Company
• Ardent Mills
• Parrish and Heimbecker Ltd.
• AGRANA Beteiligungs-AG
• Limagrain Ingredients
• Bunge Limited
• ConAgra Brands, Inc.
• Caremoli Group
Global Functional Flours Market Report Scope:
• Historical Data – 2023, 2024
• Base Year for Estimation – 2024
• Forecast period – 2025–2035
• Report Coverage – Revenue forecast, Company Ranking, Competitive Landscape, Growth factors, and Trends
• Regional Scope – North America; Europe; Asia Pacific; Latin America; Middle East & Africa
• Customization Scope – Free report customization (equivalent up to 8 analysts’ working hours) with purchase. Addition or alteration to country, regional & segment scope*
The objective of the study is to define market sizes of different segments & countries in recent years and to forecast the values for the coming years. The report is designed to incorporate both qualitative and quantitative aspects of the industry within the countries involved in the study. The report also provides detailed information about crucial aspects, such as driving factors and challenges, which will define the future growth of the market. Additionally, it incorporates potential opportunities in micro-markets for stakeholders to invest, along with a detailed analysis of the competitive landscape and product offerings of key players. The detailed segments and sub-segments of the market are explained below:
By Application:
• Bakery Products
• Confectionery Products
• Sauces and Gravies
• Snack Foods
• Beverages
By Product Type:
• Whole Wheat Flour
• White Flour
• Self-Raising Flour
• Bread Flour
• Multigrain Flour
By End Use:
• Household
• Food Service
• Industrial
By Functional Properties:
• Nutritional Fortification
• Gluten-Free
• High Fiber
• Low Glycemic Index
By Region:
North America
• U.S.
• Canada
Europe
• UK
• Germany
• France
• Spain
• Italy
• Rest of Europe
Asia Pacific
• China
• India
• Japan
• Australia
• South Korea
• Rest of Asia Pacific
Latin America
• Brazil
• Mexico
Middle East & Africa
• UAE
• Saudi Arabia
• South Africa
• Rest of Middle East & Africa
Key Takeaways:
• Market Estimates & Forecast for 10 years from 2025 to 2035.
• Annualized revenues and regional level analysis for each market segment.
• Detailed analysis of geographical landscape with Country level analysis of major regions.
• Competitive landscape with information on major players in the market.
• Analysis of key business strategies and recommendations on future market approach.
• Analysis of competitive structure of the market.
• Demand side and supply side analysis of the market.



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Table of Contents

Table of Contents
Chapter 1. Global Functional Flours Market Report Scope & Methodology
1.1. Research Objective
1.2. Research Methodology
1.2.1. Forecast Model
1.2.2. Desk Research
1.2.3. Top Down and Bottom-Up Approach
1.3. Research Attributes
1.4. Scope of the Study
1.4.1. Market Definition
1.4.2. Market Segmentation
1.5. Research Assumption
1.5.1. Inclusion & Exclusion
1.5.2. Limitations
1.5.3. Years Considered for the Study
Chapter 2. Executive Summary
2.1. CEO/CXO Standpoint
2.2. Strategic Insights
2.3. ESG Analysis
2.4. Key Findings
Chapter 3. Global Functional Flours Market Forces Analysis
3.1. Market Forces Shaping The Global Functional Flours Market (2024–2035)
3.2. Drivers
3.2.1. Rising consumer preference for clean-label and gluten-free food products
3.2.2. Increasing awareness of health benefits associated with functional foods
3.3. Restraints
3.3.1. Price volatility in raw materials such as whole grains and specialty crops
3.3.2. Limited consumer awareness in underdeveloped markets
3.4. Opportunities
3.4.1. Growing demand from emerging economies and expanding urbanization
3.4.2. Advancements in food processing technologies and ingredient innovation
Chapter 4. Global Functional Flours Industry Analysis
4.1. Porter’s 5 Forces Model
4.1.1. Bargaining Power of Buyer
4.1.2. Bargaining Power of Supplier
4.1.3. Threat of New Entrants
4.1.4. Threat of Substitutes
4.1.5. Competitive Rivalry
4.2. Porter’s 5 Force Forecast Model (2024–2035)
4.3. PESTEL Analysis
4.3.1. Political
4.3.2. Economical
4.3.3. Social
4.3.4. Technological
4.3.5. Environmental
4.3.6. Legal
4.4. Top Investment Opportunities
4.5. Top Winning Strategies (2025)
4.6. Market Share Analysis (2024–2025)
4.7. Global Pricing Analysis and Trends 2025
4.8. Analyst Recommendation & Conclusion
Chapter 5. Global Functional Flours Market Size & Forecasts by Application 2025–2035
5.1. Market Overview
5.2. Global Functional Flours Market Performance - Potential Analysis (2025)
5.3. Bakery Products
5.3.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.3.2. Market size analysis, by region, 2025–2035
5.4. Confectionery Products
5.4.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.4.2. Market size analysis, by region, 2025–2035
5.5. Sauces and Gravies
5.5.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.5.2. Market size analysis, by region, 2025–2035
5.6. Snack Foods
5.6.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.6.2. Market size analysis, by region, 2025–2035
5.7. Beverages
5.7.1. Top Countries Breakdown Estimates & Forecasts, 2024–2035
5.7.2. Market size analysis, by region, 2025–2035
Chapter 6. Global Functional Flours Market Size & Forecasts by Product Type 2025–2035
6.1. Market Overview
6.2. Whole Wheat Flour
6.3. White Flour
6.4. Self-Raising Flour
6.5. Bread Flour
6.6. Multigrain Flour
Chapter 7. Global Functional Flours Market Size & Forecasts by End Use 2025–2035
7.1. Household
7.2. Food Service
7.3. Industrial
Chapter 8. Global Functional Flours Market Size & Forecasts by Functional Properties 2025–2035
8.1. Nutritional Fortification
8.2. Gluten-Free
8.3. High Fiber
8.4. Low Glycemic Index
Chapter 9. Global Functional Flours Market Size & Forecasts by Region 2025–2035
9.1. Global Functional Flours Market, Regional Market Snapshot
9.2. Top Leading & Emerging Countries
9.3. North America Functional Flours Market
9.3.1. U.S.
9.3.1.1. Application breakdown size & forecasts, 2025–2035
9.3.1.2. Product Type breakdown size & forecasts, 2025–2035
9.3.2. Canada
9.3.2.1. Application breakdown size & forecasts, 2025–2035
9.3.2.2. Product Type breakdown size & forecasts, 2025–2035
9.4. Europe Functional Flours Market
9.4.1. UK
9.4.1.1. Application breakdown size & forecasts, 2025–2035
9.4.1.2. Product Type breakdown size & forecasts, 2025–2035
9.4.2. Germany
9.4.3. France
9.4.4. Spain
9.4.5. Italy
9.4.6. Rest of Europe
9.5. Asia Pacific Functional Flours Market
9.5.1. China
9.5.2. India
9.5.3. Japan
9.5.4. Australia
9.5.5. South Korea
9.5.6. Rest of Asia Pacific
9.6. Latin America Functional Flours Market
9.6.1. Brazil
9.6.2. Mexico
9.7. Middle East & Africa Functional Flours Market
9.7.1. UAE
9.7.2. Saudi Arabia
9.7.3. South Africa
9.7.4. Rest of Middle East & Africa
Chapter 10. Competitive Intelligence
10.1. Top Market Strategies
10.2. BASF SE
10.2.1. Company Overview
10.2.2. Key Executives
10.2.3. Company Snapshot
10.2.4. Financial Performance (Subject to Data Availability)
10.2.5. Product/Services Port
10.2.6. Recent Development
10.2.7. Market Strategies
10.2.8. SWOT Analysis
10.3. General Mills Inc.
10.4. Archer Daniels Midland Company
10.5. Cargill Incorporated
10.6. Ingredion Incorporated
10.7. Associated British Foods plc
10.8. SunOpta Inc.
10.9. The Scoular Company
10.10. Ardent Mills
10.11. Parrish and Heimbecker Ltd.
10.12. AGRANA Beteiligungs-AG
10.13. Limagrain Ingredients
10.14. Bunge Limited
10.15. ConAgra Brands, Inc.
10.16. Caremoli Group

 

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