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食品用キサンタンガム市場:製品タイプ、エンドユーザー、地域別(北米、欧州、アジア太平洋地域、中南米、中東・アフリカ):世界の産業分析、規模、シェア、成長、動向、予測、2025年~2032年

食品用キサンタンガム市場:製品タイプ、エンドユーザー、地域別(北米、欧州、アジア太平洋地域、中南米、中東・アフリカ):世界の産業分析、規模、シェア、成長、動向、予測、2025年~2032年


Food Grade Xanthan Gum Market by Product Type, End-Users, and Geography (North America, Europe, Asia Pacific, Latin America, and the Middle East and Africa): Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends, and Forecast, 2025 - 2032

Persistence Market Research社はこのほど、食品用キサンタンガムの世界市場に関する包括的なレポートを発表した。当レポートでは、促進要因、動向、機会、課題など、重要な市場ダイナミクスを徹底的に評価し、市... もっと見る

 

 

出版社 出版年月 電子版価格 納期 ページ数 言語
Persistence Market Research
パーシスタンスマーケットリサーチ
2025年5月28日 US$4,995
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サマリー

Persistence Market Research社はこのほど、食品用キサンタンガムの世界市場に関する包括的なレポートを発表した。当レポートでは、促進要因、動向、機会、課題など、重要な市場ダイナミクスを徹底的に評価し、市場構造に関する詳細な洞察を提供しています。この調査レポートは、2025年から2032年までの世界の食品用キサンタンガム市場の予測成長軌道を概説する独占データと統計を掲載しています。

主な洞察

-食品用キサンタンガムの市場規模(2025E):4億5,150万米ドル
-予測市場価値(2032F):6億3,110万米ドル6億3,110万米ドル
-世界市場成長率(CAGR 2025~2032): 4.9%

食品用キサンタンガム市場 - レポートスコープ:

食品用キサンタンガムは、食品・飲料業界で増粘剤、安定剤、乳化剤として広く使用されている。ソース、ドレッシング、乳製品、焼き菓子、グルテンフリー食品などの製品の食感、一貫性、保存性を向上させる上で重要な役割を果たしている。キサンタンガム市場は、食品メーカー、飲料メーカー、その他の関連部門に対応し、厳しい食品安全・品質基準を満たす様々なグレードと配合のキサンタンガムを提供している。市場成長の原動力は、クリーンラベルや天然食品添加物に対する消費者の需要の高まり、加工食品や簡便食品の生産量の増加、グルテンフリー食品や低脂肪食品の配合における用途の拡大である。

市場成長の促進要因:

世界の食品用キサンタンガム市場は、合成添加物を使用せずに食品の品質を向上させる天然素材やクリーンラベル素材に対する消費者の嗜好の高まりなど、いくつかの重要な要因によって支えられている。特に新興国では加工食品や簡便食品の消費が増加しており、食感を向上させる汎用性の高い素材としてキサンタンガムの需要を牽引している。また、グルテン不耐症やセリアック病の増加により、キサンタンガムはグルテンの結合特性を代替する重要な役割を果たすため、グルテンフリー食品への需要が高まっている。また、キサンタンガム製造の技術的進歩や斬新な製剤開発も、多様な食品カテゴリーにおいてより効率的でカスタマイズされた用途を可能にし、市場拡大に寄与している。

市場の阻害要因

有望な成長が見込まれるものの、食品用キサンタンガム市場は、サプライチェーンの混乱、原料価格の変動、各地域の規制遵守に関する課題に直面している。細菌発酵プロセスや農業投入物への依存は、供給制約や生産コストへの影響につながる可能性がある。さらに、食品安全に関する厳しい規制や品質管理要件は、小規模メーカーにとって障壁となり、市場参入を複雑にする可能性がある。また、キサンタンガムは天然由来であるにもかかわらず、添加物に対する消費者の懐疑的な見方は、特定の分野での市場浸透に影響を与える可能性がある。

市場機会:

食品用キサンタンガム市場は、食品配合における技術革新の増加と従来の食品用途以外の用途の拡大により、大きな成長機会をもたらしている。植物由来の食品やヴィーガン食品の台頭は、植物由来の安定剤や乳化剤としてキサンタンガムの利用に新たな道を開く。さらに、機能性食品や栄養補助食品への需要の高まりは、キサンタンガムの担体や食感改良剤としての応用の可能性を高めている。都市化が進み、食生活が変化している新興市場への地理的な拡大は、市場関係者にさらなる可能性をもたらしている。研究開発への戦略的投資、食品メーカーとの提携、特定の食品用途に合わせた特殊なキサンタンガムグレードの開発は、これらの機会を生かすために重要である。

本レポートで扱う主な質問

-世界の食品用キサンタンガム市場の成長を促進する主な要因は何か?
-食品業界におけるキサンタンガムの需要に最も貢献しているアプリケーション分野は?
-クリーンラベルやグルテンフリー製品へのシフトは市場動向にどのような影響を与えているか?
-キサンタンガム市場の主要プレイヤーは誰で、市場シェアを拡大するためにどのような戦略を取っているのか?
-食品用キサンタンガムの世界市場の展望を形成している将来のトレンドは何か?

競合情報とビジネス戦略

これらの企業は研究開発に投資し、特定の食品用途や規制基準に対応した特殊グレードのキサンタンガムを開発している。また、食品メーカーや流通業者、持続可能性を重視する組織とのパートナーシップは、ブランド価値の向上やトレーサビリティの確保に役立っている。さらに、オーガニック、ハラル、コーシャの認証取得に努めることで、市場の裾野を広げ、多様な消費者層にアピールしている。

主な企業

-カーギル
-ダウ・デュポン社
-イングレディオン社
-アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
-アシュランド・グローバル・ホールディングス
-テート&ライルPLC
-ユングブンツラウアー・ホールディングAG
-ネスレヘルスサイエンスS.A.
-フュルスト・デイ・ローソン・リミテッド
-CPケルコ
-ルブリゾールコーポレーション
-ファイバースター
-福豊集団有限公司

食品用キサンタンガム市場調査セグメント化:

食品用キサンタンガム市場は、幅広い用途、グレード、エンドユーザー分野を包含し、様々な食品配合や加工ニーズに対応している。

機能別

-増粘剤
-安定剤
-テクスチャライジング剤

最終用途別

-製パン・製菓
-肉・家禽
-ソース・ドレッシング
-飲料
-乳製品
-その他

流通チャネル別

-B to B
-消費者向けビジネス
-スーパーマーケット/ハイパーマーケット
-専門店
-オンライン小売

地域別

-北米
-ラテンアメリカ
-欧州
-南アジア・太平洋
-東アジア
-中東・アフリカ

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目次

1.要旨
1.1.食品用キサンタンガムの世界市場スナップショット 2025-2032
1.2.市場機会評価、2025-2032年、US$ Mn
1.3.主要市場動向
1.4.業界動向と主要市場イベント
1.5.需要サイドと供給サイドの分析
1.6.PMR分析と提言
2.市場概要
2.1.市場の範囲と定義
2.2.バリューチェーン分析
2.3.マクロ経済要因
2.3.1.世界のGDP見通し
2.3.2.世界のGDP見通し
2.3.3.世界経済成長見通し
2.3.4.世界の都市化成長
2.3.5.その他のマクロ経済要因
2.4.予測要因-関連性と影響
2.5.COVID-19の影響評価
2.6.PESTLE分析
2.7.ポーターのファイブフォース分析
2.8.地政学的緊張:市場への影響
2.9.規制・技術情勢
3.市場ダイナミクス
3.1.推進要因
3.2.阻害要因
3.3.機会
3.4.トレンド
4.価格動向分析、2019年~2032年
4.1.地域別価格分析
4.2.セグメント別価格
4.3.価格インパクト要因
5.世界の食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
5.1.主なハイライト
5.2.食品用キサンタンガムの世界市場展望機能
5.2.1.序論/主な結果
5.2.2.機能別の過去市場規模(US$ Mn)分析、2019年~2024年
5.2.3.現在の市場規模(US$ Mn)予測、機能別、2025-2032年
5.2.3.1.増粘剤
5.2.3.2.安定剤
5.2.3.3.テクスチャー付与剤
5.2.4.市場の魅力度分析機能
5.3.食品用キサンタンガムの世界市場展望:最終用途
5.3.1.序論/主な結果
5.3.2.最終用途別の過去市場規模(US$ Mn)分析、2019年~2024年
5.3.3.現在の市場規模(US$ Mn)予測、最終用途別、2025年~2032年
5.3.3.1.ベーカリー・菓子
5.3.3.2.食肉・家禽
5.3.3.3.ソース・ドレッシング
5.3.3.4.飲料
5.3.3.5.乳製品
5.3.4.市場の魅力度分析最終用途
5.4.食品用キサンタンガムの世界市場展望:流通チャネル
5.4.1.イントロダクション/主な調査結果
5.4.2.流通チャネル別の過去市場規模(US$ Mn)分析、2019年~2024年
5.4.3.現在の市場規模(US$ Mn)予測、流通チャネル別、2025年~2032年
5.4.3.1.企業間取引
5.4.3.2.企業対消費者
5.4.4.市場魅力度分析:流通チャネル
6.食品用キサンタンガムの世界市場展望:地域
6.1.主なハイライト
6.2.地域別の過去の市場規模(US$ Mn)分析、2019年~2024年
6.3.現在の市場規模(US$ Mn)予測、地域別、2025-2032年
6.3.1.北米
6.3.2.欧州
6.3.3.東アジア
6.3.4.南アジア・オセアニア
6.3.5.ラテンアメリカ
6.3.6.中東・アフリカ
6.4.市場魅力度分析:地域
7.北米の食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
7.1.主なハイライト
7.2.価格分析
7.3.北米市場規模(百万米ドル)予測、国別、2025-2032年
7.3.1.米国
7.3.2.カナダ
7.4.北米市場規模(百万米ドル)予測、機能別、2025-2032年
7.4.1.増粘剤
7.4.2.安定剤
7.4.3.テクスチャー付与剤
7.5.北米市場規模(百万米ドル):最終用途別、2025-2032年予測
7.5.1.ベーカリー・菓子
7.5.2.食肉・家禽
7.5.3.ソース・ドレッシング
7.5.4.飲料
7.5.5.乳製品
7.6.北米市場規模(百万米ドル)予測、流通チャネル別、2025年~2032年
7.6.1.企業間取引
7.6.2.企業対消費者
8.欧州の食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
8.1.主なハイライト
8.2.価格分析
8.3.欧州市場規模(百万米ドル)予測、国別、2025-2032年
8.3.1.ドイツ
8.3.2.イタリア
8.3.3.フランス
8.3.4.イギリス
8.3.5.スペイン
8.3.6.ロシア
8.3.7.その他のヨーロッパ
8.4.欧州市場規模(百万米ドル)予測、機能別、2025~2032年
8.4.1.増粘剤
8.4.2.安定剤
8.4.3.テクスチャー付与剤
8.5.欧州市場規模(百万米ドル):最終用途別、2025年〜2032年予測
8.5.1.ベーカリー・菓子
8.5.2.食肉・家禽
8.5.3.ソース・ドレッシング
8.5.4.飲料
8.5.5.乳製品
8.6.欧州市場規模(百万米ドル)予測、流通チャネル別、2025年~2032年
8.6.1.企業間取引
8.6.2.企業対消費者
9.東アジアの食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
9.1.主なハイライト
9.2.価格分析
9.3.東アジア市場規模(百万米ドル)予測、国別、2025-2032年
9.3.1.中国
9.3.2.日本
9.3.3.韓国
9.4.東アジア市場規模(百万米ドル)予測、機能別、2025-2032年
9.4.1.増粘剤
9.4.2.安定剤
9.4.3.テクスチャー付与剤
9.5.東アジア市場規模(百万米ドル):最終用途別、2025年〜2032年予測
9.5.1.ベーカリー・菓子
9.5.2.食肉・家禽
9.5.3.ソース・ドレッシング
9.5.4.飲料
9.5.5.乳製品
9.6.東アジア市場規模(百万米ドル)予測、流通チャネル別、2025年~2032年
9.6.1.企業間取引
9.6.2.企業対消費者
10.南アジア・オセアニアの食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
10.1.主なハイライト
10.2.価格分析
10.3.南アジア・オセアニアの国別市場規模(百万米ドル)予測、2025-2032年
10.3.1.インド
10.3.2.東南アジア
10.3.3.ニュージーランド
10.3.4.その他の地域
10.4.南アジア・オセアニアの市場規模(百万米ドル)予測、機能別、2025-2032年
10.4.1.増粘剤
10.4.2.安定剤
10.4.3.テクスチャー付与剤
10.5.南アジア・オセアニアの市場規模(百万米ドル):最終用途別、2025年〜2032年予測
10.5.1.ベーカリー&菓子
10.5.2.食肉・家禽
10.5.3.ソース・ドレッシング
10.5.4.飲料
10.5.5.乳製品
10.6.南アジア・オセアニア市場規模(百万米ドル)予測、流通チャネル別、2025-2032年
10.6.1.企業間取引
10.6.2.企業対消費者
11.ラテンアメリカの食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
11.1.主なハイライト
11.2.価格分析
11.3.ラテンアメリカ市場規模(百万米ドル)予測、国別、2025-2032年
11.3.1.ブラジル
11.3.2.メキシコ
11.3.3.その他のラタム諸国
11.4.中南米の市場規模(百万米ドル)予測、機能別、2025-2032年
11.4.1.増粘剤
11.4.2.安定剤
11.4.3.テクスチャー付与剤
11.5.中南米の市場規模(百万米ドル):最終用途別、2025年〜2032年予測
11.5.1.ベーカリー・菓子
11.5.2.食肉・家禽
11.5.3.ソース・ドレッシング
11.5.4.飲料
11.5.5.乳製品
11.6.中南米の市場規模(百万米ドル)予測、流通チャネル別、2025年~2032年
11.6.1.企業間取引
11.6.2.企業対消費者
12.中東・アフリカの食品用キサンタンガム市場展望:過去(2019年~2024年)と予測(2025年~2032年)
12.1.主なハイライト
12.2.価格分析
12.3.中東・アフリカ市場規模(百万米ドル)予測、国別、2025-2032年
12.3.1.GCC諸国
12.3.2.南アフリカ
12.3.3.北アフリカ
12.3.4.その他のMEA
12.4.中東・アフリカ市場規模(百万米ドル)予測、機能別、2025-2032年
12.4.1.増粘剤
12.4.2.安定剤
12.4.3.テクスチャー付与剤
12.5.中東・アフリカ市場規模(百万米ドル):最終用途別、2025年〜2032年予測
12.5.1.ベーカリー・菓子
12.5.2.食肉・家禽
12.5.3.ソース・ドレッシング
12.5.4.飲料
12.5.5.乳製品
12.6.中東・アフリカ市場規模(百万米ドル)予測:流通チャネル別、2025-2032年
12.6.1.企業間取引
12.6.2.企業対消費者
13.競争環境
13.1.市場シェア分析、2025年
13.2.市場構造
13.2.1.競争激化度マッピング
13.2.2.競争ダッシュボード
13.3.企業プロフィール
13.3.1.カーギル社
13.3.1.1.会社概要
13.3.1.2.製品ポートフォリオ
13.3.1.3.主要財務情報
13.3.1.4.SWOT分析
13.3.1.5.企業戦略と主な展開
13.3.2.ダウ・デュポン
13.3.3.イングレディオン社
13.3.4.アーチャー・ダニエルズ・ミッドランド社
13.3.5.アシュランド・グローバル・ホールディングス
13.3.6.テート&ライルPLC
13.3.7.ユングブンツラウアー・ホールディング AG
13.3.8.ネスレヘルスサイエンスS.A.
13.3.9.フエルスト・デイ・ローソン・リミテッド
13.3.10.CPケルコ
13.3.11.ルーブリゾールコーポレーション
13.3.12.ファイバースター
13.3.13.福豊集団有限公司
14.付録
14.1.調査方法
14.2.調査の前提
14.3.頭字語および略語

 

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Summary

Persistence Market Research has recently released a comprehensive report on the worldwide market for food grade xanthan gum. The report offers a thorough assessment of crucial market dynamics, including drivers, trends, opportunities, and challenges, providing detailed insights into the market structure. This research publication presents exclusive data and statistics outlining the anticipated growth trajectory of the global food grade xanthan gum market from 2025 to 2032.

Key Insights:

•Food Grade Xanthan Gum Market Size (2025E): USD 451.5 Million
•Projected Market Value (2032F): USD 631.1 Million
•Global Market Growth Rate (CAGR 2025 to 2032): 4.9%

Food Grade Xanthan Gum Market - Report Scope:

Food grade xanthan gum is widely used as a thickening, stabilizing, and emulsifying agent in the food and beverage industry. It plays a crucial role in improving texture, consistency, and shelf life of products such as sauces, dressings, dairy items, baked goods, and gluten-free foods. The market caters to food manufacturers, beverage producers, and other related sectors, offering various grades and formulations of xanthan gum that meet stringent food safety and quality standards. Market growth is driven by rising consumer demand for clean label and natural food additives, increasing production of processed and convenience foods, and expanding applications in gluten-free and low-fat food formulations.

Market Growth Drivers:

The global food grade xanthan gum market is propelled by several key factors, including growing consumer preference for natural and clean label ingredients that improve food quality without synthetic additives. The increasing consumption of processed and convenience foods, particularly in emerging economies, drives the demand for xanthan gum as a versatile ingredient for texture enhancement. Additionally, the rising prevalence of gluten intolerance and celiac disease fuels the demand for xanthan gum in gluten-free food formulations, where it acts as a critical substitute for gluten's binding properties. Technological advancements in xanthan gum production and novel formulation development also contribute to market expansion by enabling more efficient and tailored applications across diverse food categories.

Market Restraints:

Despite promising growth prospects, the food grade xanthan gum market faces challenges related to supply chain disruptions, raw material price fluctuations, and regulatory compliance across different regions. The dependency on bacterial fermentation processes and agricultural inputs can lead to supply constraints and impact production costs. Furthermore, stringent regulations and quality control requirements in food safety may pose barriers for smaller manufacturers and complicate market entry. Consumer skepticism regarding additives, despite xanthan gum's natural origin, can also affect market penetration in certain segments.

Market Opportunities:

The food grade xanthan gum market presents significant growth opportunities driven by increasing innovation in food formulation and expanding applications beyond traditional food uses. The rise of plant-based and vegan food products creates new avenues for xanthan gum utilization as a plant-derived stabilizer and emulsifier. Moreover, growing demand for functional foods and nutraceuticals enhances prospects for xanthan gum’s application as a carrier and texture enhancer. Geographic expansion into emerging markets with rising urbanization and changing dietary habits offers further potential for market players. Strategic investments in R&D, partnerships with food manufacturers, and development of specialty xanthan gum grades tailored to specific food applications are critical for capitalizing on these opportunities.

Key Questions Answered in the Report:

•What are the primary factors driving the growth of the food grade xanthan gum market globally?
•Which application segments are contributing most to the demand for xanthan gum in the food industry?
•How is the shift toward clean label and gluten-free products influencing market dynamics?
•Who are the leading players in the xanthan gum market, and what strategies are they implementing to enhance market share?
•What future trends are shaping the outlook of the global food grade xanthan gum market?

Competitive Intelligence and Business Strategy:

These companies invest in R&D to develop specialized grades of xanthan gum catering to specific food applications and regulatory standards. Partnerships with food manufacturers, distributors, and sustainability-focused organizations help to enhance brand value and ensure traceable sourcing. Moreover, efforts to achieve certification for organic, halal, and kosher compliance broaden market reach and appeal to diverse consumer bases.

Key Companies Profiled:

•Cargill, Incorporated
•DowDuPont, Inc.
•Ingredion Inc
•Archer Daniels Midland Company
•Ashland Global Holdings Inc.
•Tate & Lyle PLC
•Jungbunzlauer Holding AG
•Nestlé Health Science S.A.
•Fuerst Day Lawson Limited
•CP Kelco
•Lubrizol Corporation
•Fiberstar, Inc
•Fufeng Group Company Ltd

Food Grade Xanthan Gum Market Research Segmentation:

The food grade xanthan gum market encompasses a wide range of applications, grades, and end-user sectors, addressing various food formulation and processing needs.

By Function:

•Thickener
•Stabilizer
•Texturizing Agent

By End Use:

•Bakery & Confectionery
•Meat & Poultry
•Sauces & Dressings
•Beverages
•Dairy Products
•Others

By Distribution Channel:

•Business to Business
•Business to Consumer
•Supermarkets/Hypermarkets
•Specialty Stores
•Online Retail

By Region:

•North America
•Latin America
•Europe
•South Asia & Pacific
•East Asia
•Middle East & Africa



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Table of Contents

1. Executive Summary
1.1. Global Food Grade Xanthan Gum Market Snapshot 2025-2032
1.2. Market Opportunity Assessment, 2025-2032, US$ Mn
1.3. Key Market Trends
1.4. Industry Developments and Key Market Events
1.5. Demand Side and Supply Side Analysis
1.6. PMR Analysis and Recommendations
2. Market Overview
2.1. Market Scope and Definitions
2.2. Value Chain Analysis
2.3. Macro-Economic Factors
2.3.1. Global GDP Outlook
2.3.2. Global GDP Outlook
2.3.3. Global economic Growth Forecast
2.3.4. Global Urbanization Growth
2.3.5. Other Macro-economic Factors
2.4. Forecast Factors – Relevance and Impact
2.5. COVID-19 Impact Assessment
2.6. PESTLE Analysis
2.7. Porter's Five Forces Analysis
2.8. Geopolitical Tensions: Market Impact
2.9. Regulatory and Technology Landscape
3. Market Dynamics
3.1. Drivers
3.2. Restraints
3.3. Opportunities
3.4. Trends
4. Price Trend Analysis, 2019-2032
4.1. Region-wise Price Analysis
4.2. Price by Segments
4.3. Price Impact Factors
5. Global Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
5.1. Key Highlights
5.2. Global Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Function
5.2.1. Introduction/Key Findings
5.2.2. Historical Market Size (US$ Mn) Analysis by Function, 2019-2024
5.2.3. Current Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
5.2.3.1. Thickener
5.2.3.2. Stabilizer
5.2.3.3. Texturizing Agent
5.2.4. Market Attractiveness Analysis: Function
5.3. Global Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: End Use
5.3.1. Introduction/Key Findings
5.3.2. Historical Market Size (US$ Mn) Analysis by End Use, 2019-2024
5.3.3. Current Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
5.3.3.1. Bakery & Confectionery
5.3.3.2. Meat & Poultry
5.3.3.3. Sauces & Dressings
5.3.3.4. Beverages
5.3.3.5. Dairy Products
5.3.4. Market Attractiveness Analysis: End Use
5.4. Global Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Distribution Channel
5.4.1. Introduction/Key Findings
5.4.2. Historical Market Size (US$ Mn) Analysis by Distribution Channel, 2019-2024
5.4.3. Current Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
5.4.3.1. Business to Business
5.4.3.2. Business to Consumer
5.4.4. Market Attractiveness Analysis: Distribution Channel
6. Global Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Region
6.1. Key Highlights
6.2. Historical Market Size (US$ Mn) Analysis by Region, 2019-2024
6.3. Current Market Size (US$ Mn) Forecast, by Region, 2025-2032
6.3.1. North America
6.3.2. Europe
6.3.3. East Asia
6.3.4. South Asia & Oceania
6.3.5. Latin America
6.3.6. Middle East & Africa
6.4. Market Attractiveness Analysis: Region
7. North America Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
7.1. Key Highlights
7.2. Pricing Analysis
7.3. North America Market Size (US$ Mn) Forecast, by Country, 2025-2032
7.3.1. U.S.
7.3.2. Canada
7.4. North America Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
7.4.1. Thickener
7.4.2. Stabilizer
7.4.3. Texturizing Agent
7.5. North America Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
7.5.1. Bakery & Confectionery
7.5.2. Meat & Poultry
7.5.3. Sauces & Dressings
7.5.4. Beverages
7.5.5. Dairy Products
7.6. North America Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
7.6.1. Business to Business
7.6.2. Business to Consumer
8. Europe Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
8.1. Key Highlights
8.2. Pricing Analysis
8.3. Europe Market Size (US$ Mn) Forecast, by Country, 2025-2032
8.3.1. Germany
8.3.2. Italy
8.3.3. France
8.3.4. U.K.
8.3.5. Spain
8.3.6. Russia
8.3.7. Rest of Europe
8.4. Europe Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
8.4.1. Thickener
8.4.2. Stabilizer
8.4.3. Texturizing Agent
8.5. Europe Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
8.5.1. Bakery & Confectionery
8.5.2. Meat & Poultry
8.5.3. Sauces & Dressings
8.5.4. Beverages
8.5.5. Dairy Products
8.6. Europe Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
8.6.1. Business to Business
8.6.2. Business to Consumer
9. East Asia Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
9.1. Key Highlights
9.2. Pricing Analysis
9.3. East Asia Market Size (US$ Mn) Forecast, by Country, 2025-2032
9.3.1. China
9.3.2. Japan
9.3.3. South Korea
9.4. East Asia Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
9.4.1. Thickener
9.4.2. Stabilizer
9.4.3. Texturizing Agent
9.5. East Asia Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
9.5.1. Bakery & Confectionery
9.5.2. Meat & Poultry
9.5.3. Sauces & Dressings
9.5.4. Beverages
9.5.5. Dairy Products
9.6. East Asia Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
9.6.1. Business to Business
9.6.2. Business to Consumer
10. South Asia & Oceania Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
10.1. Key Highlights
10.2. Pricing Analysis
10.3. South Asia & Oceania Market Size (US$ Mn) Forecast, by Country, 2025-2032
10.3.1. India
10.3.2. Southeast Asia
10.3.3. ANZ
10.3.4. Rest of SAO
10.4. South Asia & Oceania Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
10.4.1. Thickener
10.4.2. Stabilizer
10.4.3. Texturizing Agent
10.5. South Asia & Oceania Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
10.5.1. Bakery & Confectionery
10.5.2. Meat & Poultry
10.5.3. Sauces & Dressings
10.5.4. Beverages
10.5.5. Dairy Products
10.6. South Asia & Oceania Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
10.6.1. Business to Business
10.6.2. Business to Consumer
11. Latin America Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
11.1. Key Highlights
11.2. Pricing Analysis
11.3. Latin America Market Size (US$ Mn) Forecast, by Country, 2025-2032
11.3.1. Brazil
11.3.2. Mexico
11.3.3. Rest of LATAM
11.4. Latin America Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
11.4.1. Thickener
11.4.2. Stabilizer
11.4.3. Texturizing Agent
11.5. Latin America Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
11.5.1. Bakery & Confectionery
11.5.2. Meat & Poultry
11.5.3. Sauces & Dressings
11.5.4. Beverages
11.5.5. Dairy Products
11.6. Latin America Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
11.6.1. Business to Business
11.6.2. Business to Consumer
12. Middle East & Africa Food Grade Xanthan Gum Market Outlook: Historical (2019-2024) and Forecast (2025-2032)
12.1. Key Highlights
12.2. Pricing Analysis
12.3. Middle East & Africa Market Size (US$ Mn) Forecast, by Country, 2025-2032
12.3.1. GCC Countries
12.3.2. South Africa
12.3.3. Northern Africa
12.3.4. Rest of MEA
12.4. Middle East & Africa Market Size (US$ Mn) Forecast, by Function, 2025-2032
12.4.1. Thickener
12.4.2. Stabilizer
12.4.3. Texturizing Agent
12.5. Middle East & Africa Market Size (US$ Mn) Forecast, by End Use, 2025-2032
12.5.1. Bakery & Confectionery
12.5.2. Meat & Poultry
12.5.3. Sauces & Dressings
12.5.4. Beverages
12.5.5. Dairy Products
12.6. Middle East & Africa Market Size (US$ Mn) Forecast, by Distribution Channel, 2025-2032
12.6.1. Business to Business
12.6.2. Business to Consumer
13. Competition Landscape
13.1. Market Share Analysis, 2025
13.2. Market Structure
13.2.1. Competition Intensity Mapping
13.2.2. Competition Dashboard
13.3. Company Profiles
13.3.1. Cargill, Incorporated
13.3.1.1. Company Overview
13.3.1.2. Product Portfolio/Offerings
13.3.1.3. Key Financials
13.3.1.4. SWOT Analysis
13.3.1.5. Company Strategy and Key Developments
13.3.2. DowDuPont, Inc.
13.3.3. Ingredion Inc
13.3.4. Archer Daniels Midland Company
13.3.5. Ashland Global Holdings Inc.
13.3.6. Tate & Lyle PLC
13.3.7. Jungbunzlauer Holding AG
13.3.8. Nestlé Health Science S.A.
13.3.9. Fuerst Day Lawson Limited
13.3.10. CP Kelco
13.3.11. Lubrizol Corporation
13.3.12. Fiberstar, Inc
13.3.13. Fufeng Group Company Ltd
14. Appendix
14.1. Research Methodology
14.2. Research Assumptions
14.3. Acronyms and Abbreviations

 

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